2012’NİN EN İYİ ŞARKILARI

2012’NİN EN İYİ ŞARKILARI


Hemi Behmoaras


10. FARFARA – WATER AIR

 

"Ağbi, tünelde ikinci el ucuza synth buldum, bir de ucuza gitar aldım mı garaj müzik benden sorulur. Evde kasetçalar da var zaten, mikrofona da bir kaç ses kaydettim mi tamamdır." kafasından uzaklarda, Cillian Murphy'nin 28 Days Later’da zombilerden kaçtığı gibi, basit klişelerinden kaçarak, çılgın müzisyenlerimize "ağbi benim vokal pedalı eksikmiş ondan olmadı" dedirtiyor.

9. WILD NOTHING – PARADISE

 

12 parçada ay tutulmasını bayık vokaller ve gitarlarla daha iyi anlatmanın ihtimali olmayan aşklı meşkli, bol öpüşmeli bu şarkı, çıkma teklifleri için ideal.

8. CHAD VALLEY – MANIMALS

 

İki sene evvel “merhaba ben çed veli” diyerek Unkapanı’nda şansını arayan Chad Valley, bu sefer ünlü abilerin kapısını çalıp, bir parça yapalım mı demiş. Harp gibi büyük ebatlı aletleri çok seven Active Child ile yaptıkları parça ise albümdeki diğer şarkılara nazaran beatlerle daha çok bezenmiş ve karanlık.

7. GIGAMESH – ALL MY LIFE

 

Mezopotamya destanlarından sonra Kara Şimşek dizisine yaptığı soundtracklerle müzik hayatına dönen ve daha sonra yaşadığı kumar sorunları ile kendini unutturan sırık, çıkardığı kısa çalar ile aynı isme sahip olan parçasıyla bizleri yine Kara Şimşek dönemine götürüyor.

6. FOALS – INHALER

 

Foals'dan ilk başta nefret ettirip allah belanızı versin dedirten, birkaç dinleyişten sonra ise çok iyi olmuş dedirten bir parça daha. Klipteki kaykaycıların da etkisiyle "a-ha nu metal" dedirten ve iki hafta kendine küfür ettiren şarkı, ikinci albümdeki şarkılar gibi bu parçada da üçüncü haftasından sonra müzikçalarlarda "repeat" modunda 78 defa (55'ten sonra last.fm scrobblerı kapatarak) üstüste dinleniyor.

5. ACTRESS – ADCENDING

 

Pentium 166'da (MMX yokken) Fifa 2001 oynamaya çalıştığınızda, çalınan banka kartınızı iptal ettirmek istediğinizde ve TTnet'e ulaşmaya çalıştığınızda sinirlenmemeniz için Pentagon ve MİT tarafından geliştirilmiş bu şarkı, Actress'in "Allah Rahmet Eylesin" albümünün en iyi parçası.

4. THE XX – ANGEL

 

Aynı duygunun amuda kalkarak bile 45 farklı şeklini ortaya çıkarabilen insanoğulları, albümlerini daha heyecan verici bir şekilde tanıtacak başka bir parça bulamazlardı.

3. FOUR TET – JUPITERS

 

Hiçbir zaman insan olduğunu düşünmediğim  ve yaptığı her müzik ile bunu pekiştiren organizmanın (Alien de olur) sürpriz yumurtalı, parça içinden parça çıkaran bu parçası, enerji içeceklerinin sponsor olduğu etkinliklere giden güruhun da seveceği türden.

2. ARCTIC MONKEYS – R U MINE?

 

Havuz problemleri, faiz problemleri gibi sistemasyonlu ve gitarlı "ingiliz rak" müziğinin, öğretmen problemi sormayı bitirmeden cevabını bilen öğrencisi Arctic Monkeys, bu sene çok ders çalışmasa da kimsenin bilmediği o en zor soruyu bilerek, yine öğretmenin en gözde öğrencisi olmayı başardı.

1. TAME IMPALA – BE ABOVE IT

 

İkidir Hababam Sınıfı’nın soundtracklerinden feyz alıp albüm yapan müzik dörtlüsü, bu albümün açılış parçasında bizlere beden eğitimi hocası Şener Şen'in trombolinde zıplarken yaşadığı hissi yansıtmaya çalışıyor.