2013 – 2014 TOMA MODASI

2013 – 2014 TOMA MODASI


Toma Polisin Kendine Yakişani Giymesidir


2013 Haziran ayı yağış ortalaması mevsim normallerinin üstünde seyretti malumunuz. Bunun başlıca sebebi ise TOMA adlı binek aracın orantısız su kullanımı oldu diyebiliriz. İSKİ'nin de desteğiyle tazyikli suyun gücünü arkasında hisseden bu sevimsiz araç; fazla benzin yakması, otopark sıkıntısı ve renk alternatifi olmaması dolayısıyla halk arasında fazla tercih edilen bir model olamadı.

 

Dünyada ise farklı renk seçenekleri, retro tasarımı, yeşil dostu çevreci motoru ve LPG'li yakıt tüketimi seçeneği ile birbirinden alımlı zırhlı polis araçları mevcut. Karşınıza çıksa düşünmeden beyaz bayrak çekeceğiniz, sağınızı ıslatsa solunuzu da döneceğiniz farklı modelleriyle karşınızda Best Model TOMA 2013.

 

 

ALMANCA TOMA BAŞKADIR

 

 

Muhtemelen yeni Transformers filmi için düşünülmüş bu araç, film seçmelerinde başarısızlığa uğradıktan sonra kendini Alman adaletinin kaslı kollarına teslim etmiş olsa gerek. LED ışık sistemi ile göz dolduran bu binek araçla kendinizi tutuklu hissedeceksiniz.

 

 

 

 

TANGOCULAR DA BOŞ DURMADI

 

 

Paslanmaz çelik yapısı Arjantin TOMA'sının ilk dikkat çeken yönü. Virajları rahat alması da büyük avantaj. Lakin konserve kutusundan hallice görüntüsü ile estetik açısından sınıfta kalıyor maalesef. 

 

 

 

 

ZALİMİN ZULMÜ VARSA, TAMPA'NIN TOMA'SI VAR

 

 

Modifiye tank görünümüyle kar kış demeden her türlü yolda konforlu yolculuğun adresi olan Tampa TOMA'sı, ufak boyutuyla da otopark sıkıntısı çekmiyor. Sempatik tasarımı ile de toplumsal olaylarda halkın sevgilisi olmayı başarıyor.

 

 

 

İLK TÜRK TOMA'SI DELİ YUSUF

 

 

Cüneyt Arkın'ın 1975 tarihli başyapıtı Deli Yusuf'ta kullanılan araç için ülkemizin ilk TOMA denemesi diyebiliriz. Folklorik ve renlkli tasarımı ise dosta güven, düşmana korku salacak nitelikte. Yüksek maliyeti sebebiyle rafa kaldırılan bu teknoloji harikası proje, "Gezi olaylarında kullanılmış olsaydı keşke." diye içinden geçirmiyor değil insan.