SOLARDIP

SOLARDIP


Evlere Şenlik Görsel Kimliğe Sahip Gruplar


French Electro ne demek diye Google Translate’e sorduk; “Fransızca Elektro” diye yanıtladı. “Cahilsin cahil kalacaksın Google Translate” dedikten sonra solardip’e soralım dedik; “Sizin ilacınız bizde” diye yanıtladır, pek bir heyecanlandık. Heyecanımızı bir bardak suyla yatıştırdıktan sonra içini döken grup, madde madde yapıştırdı cevapları:
a) Electro bizden sorulur. Kirli sound mu istersin? Bulunur. Biri indie-rock mı dedi? Sen çal orgum sen çal. Synthesizer mı? Bayılırız
b) Fransızca Elektro… Solistimiz Duygu, Saint Joseph mezunu. Fransızca biliyor yani. Al sana French Electo’nun French’i.
İstanbul’da zaten çalmadık yer bırakmayan, Emir Arkman, Yiğit Gürcihan ve Ayşe D. Aba’dan oluşan ülkemizin tek canlı electro grubu solardip, gavurda da gurur kaynağımız oldu. Sırbistan’daki EXIT Festival’da sert sound’larıyla Sırplara kasaplık ve Spirit Of Burgas’da halı gibi ördükleri akılda kalıcı melodileriyle Ciguli’ye harmoni dersi veren gruba, mega güzel görsel kimliklerinden dolayı “Evlere Şenlik (İyi Anlamda) Görsel Kimliğe Sahip Gruplar”ı sorduk, sorduk, saymadık.
Allah razı olsun, yanıtladılar da gözümüz gönlümüz açıldı.
PS: 8 Haziran’da Burn Electronica Festival’da çalacak solardip’in solisti Ayşe D. Aba’nın, ana sahnedeki tek kadın olacağını biliyor muydunuz? Mor Çatı bunu da açıkla, hadi!
PS 2: Ornette de varmış ama o sayılmaz. Feat’leri saymıyoruz.
PS 3: Saymıyoruz değil mi?

23502_117433101601295_114954248515847_279977_7686627_n2