7 ADIMDA ÇAKTIRMADAN CAMEL’A GEÇMENİN YOLU

7 ADIMDA ÇAKTIRMADAN CAMEL’A GEÇMENİN YOLU


Kurtariciniz Geldi


Şu sıra hepimizin ağzında bir laf var: “Camel 6.5 TL olmuş!” Hepimiz şaşkınız, hepimiz heyecanlıyız. Şu an Camel içmeyenler, bundan on sene önce Lost izlemeyenlerle aynı muameleyi görüyor. Sigara markası günümüzde bir kimlik kartı gibi kullanıldığından, şu an Camel’a geçmek alnınıza “Paramı çok seviyorum <3” dövmesi yaptırmakla eş anlamlı bir eylem.

 

Senelerce içtiğiniz sigaranızı neden Camel ile değiştirdiğiniz açıklamak, üzerinizde toplum baskısı mı oluşturuyor? Sigaranıza verdiğiniz her fazladan 2-3 TL yüzünden evlat acısı tadıyor gibi mi hissediyorsunuz? Merak etmeyin, yanınızda Play Tuşu var.

 

 

 

 

28 Days Later’daki virüs gibi yayılan Camel sevdasını ucundan yakalamak, sigara harcamanızı bir nebze olsun düşürmek ama aynı zamanda Hababam Sınıfı’ndaki müdür gibi parasına düşkün görünmek istemiyorsanız, işte sizin için 7 adımda Camel’a geçmenin yolları:

 

 

1.  Camel’ın Ucuzladığının Farkında Değilmişsiniz Gibi Davranın

 

 

Camel’ın ucuzladığının farkında olmayan Alex Turner. (Temsili)

 

 

İlk başta dikkat etmeniz gereken kural bu. Sanki Tekel Bayii işletiyormuş gibi sigara fiyatlarını takip ettiğinizi belli etmeyin. Bu fiyat indirimi konusunda sessiz kalmaya çalışın. Mümkünse “Hadi canım?! Bildiğimiz Camel, hani pahalı olan?” tepkisi vermekten kaçının. Bırakın etrafınızdakiler heyecanlarını belli etsin. Siz kaç senedir aynı marka sigarayı içen insansınız. Kimsenin sizin hakkınızda “Bugün on yıllık sigarasına bunu yapan, yarın bana kim bilir ne yapar?” diye düşünmesine izin vermeyin.

 

 

 

2. Ailenizin Camel İçtiğinden Bahsedin

 

 

Sigara içen dede rolünde Jack Nicholson. (Temsili)

 

 

Ortalık biraz yatışır gibi olunca, etrafınızdakilerin bilinçaltına Camel fikrini ekmeye başlamanın vakti gelmiştir. İnsanları Camel içmenin sizde bir aile geleneği olduğuna ikna edin. Hepimizin sevdiği bir cümle olan “Babam 148 sene aynı marka sigara içti.” kartını kullanmaktan çekinmeyin. Sizin için önerilerimiz:

 

“Dedemler Tekel Fabrikası’nda çalışıyordu ama hep Camel içerlerdi. Amerikan sigarası farklı tabii.”

“Babam upuzun Camel içerdi. O kadar uzundu ki salonun başından sonuna kadar giderdi sigara.”

“Annem tam bir Camel fanatiğiydi. Omzunda deve dövmesi var.”

 

 

 

3. Camel İçen Ünlülerden Bahsedin

 

 

Lana Del Rey’in tercihi de Camel.

 

 

Aileniz yeterince ilgi çekmediyse, ünlüleri deneyin. Sonuçta koskoca Cameron Diaz, Lana Del Rey ve Kristen Stewart Camel’ı ucuzladı diye içiyor olamaz. Sizin onlardan eksiğiniz yok, fazlanız var.

 

Bu üç adımın ardından sıra bakkaldan Camel’ı alıp oyuna dahil olmakta.

 

 

 

4. Bakkalda Kendi Sigaranızın Kalmadığını Söyleyin

 

 

Camel kalmayan Tekel Bayii örneği.

 

 

Sonunda aldınız Camel’ı ve insan içine çıktınız. “Vay, Camel demek!” bakışlarını gördüğünüz anda bakkalda sizin sigaranızdan kalmadığını söyleyin. Sonuçta kimseye yalan borcunuz yok. Kendinize güvenin. Altı üstü Camel aldınız, kendinizi Barcelona’dan Real Madrid’e transfer olan Figo gibi hissetmenin alemi yok.

 

 

 

5. Camel’in Tadını Övün

 

 

 

 

Övün. Çekinmeyin. Annenizin taze fasulyesi gibi Camel’ın tadını övün. İşte size birkaç örnek methiye:

 

“Camel’ın tütününü şarapla yıkıyorlarmış.”

“Camel’ın üreticileri daha iyi sigara üretmek için kaburgalarını aldırmış.”

“Askerde, insanlar daha güçlü olsun diye Camel veriyorlarmış.”

“Che öldüğünde çantasından Nutuk ve Camel çıkmış.”

 

 

 

6. Camel’ı Kamufle Edin

 

 

Play Tuşu’ndan ilk kamufle önerisi geliyor.

 

 

Baktınız olacak gibi değil, yaratıcı çözüm önerilerine başvurun. Camel’ın paketini eski sigaranız gibi boyayın. Resim yeteneğinize güvenmiyorsanız, eski paketinizi atmayın ve yeni ucuz Camel sigaralarını o pakete transfer edin.

 

 

 

7. Deve Sürmeye Başlayın

 

 

 

 

Artık son öneri olarak hayatınıza Camel’ı dahil edin. Sonuçta işe deve ile gelen birine kimse “Neden Camel içiyorsun?” demeyecektir.