GAZETE GALERİLERİNİN İÇİNDE KAYBOLMAMANIN YOLLARI

GAZETE GALERİLERİNİN İÇİNDE KAYBOLMAMANIN YOLLARI


Bu ünlüyü Tanidiniz Mi?


Bilgisayar başına geçip, hemen kendimizi kollarına bıraktığımız gazetelerin saatlerimizi yiyen galeri sayfaları hakkında diyeceklerimiz var.

 

Kimimiz stajını eda ederken o galerilerde tüm gününü geçiyor, kimimiz gizli işsizliğini galeriler sayesinde örtüyor, kimimiz ise sevdiği dizi yüklenene kadar kendini galerilere emanet ediyor. Onlar olmadan biz ne yapardık? Onlar olmadan beynimizin her köşesini nasıl ilginç bilgilerle doldurabilirdik? Hayat renksiz olurdu galeriler olmasa.

 

Bugün galerilere yanlışlıkla bir ömür vermiş olanları saygıyla selamlayacağız. Bildiğimiz, sevdiğimiz, sevmek zorunda kaldığımız galerileri daha yakından tanıyacağız. Yeri geldiğinde bizi ele geçirmesine nasıl engel olabiliriz, nefsimizi nasıl terbiye edebiliriz bunu anlatacağız. Unutmayın, galeriler taşlı bir yoldur, sinsi bir arkadaştır. Hiç fark etmeden bağımlısı olabilir, kendinizi “Doların fiyatına bakacaktım, niye şu an Küçükken Bağlama Çalan Ünlüler galerisinde 70. sayfadayım?” diye düşünürken bulabilirsiniz.

 

İşte bu zorlu yolda hayatının bir kısmını galerilere adamış olan ve Hürriyet Galerisi'ni Satan Bilge kitabının yazarı Play Tuşu yanınızda. Yapmamız gereken galerilere karşı bir farkındalık geliştirmek, onları daha yakından tanımak. Unutmayın, önemli olan o sinsi düşmanı iyice tanımaktan geçer.

 

 

– Instagram’da Ünlüler Aldatmacasına Kanmayın!

 

 

 

Hiçbir konu olmasa bile, o gün ülke kapalı olsa bile bu galeri olacak. Önemli olan bu galeriye tıklamamayı başarmakta… Bir kere bu kapıyı açarsanız, bir daha kapatamazsınız. Her gün yenilenen bu içeriği takip ederken mundar bile olabilirsiniz. Bir de her zaman aklınızın köşesinde bu galeriyi hazırlamak için, ünlülerin Instagram hesabını takip etmek zorunda kalan o adam olsun.

 

 

– “Tanıdınız Mı?” Serisi

 

 

 

Sakın! Aklınızdan bile geçirmeyin. Tanıyamazsınız. 82 sayfa boyunca ünlülerin eski vesikalık fotoğraflarına bakmaktan çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Siz bundan daha iyisiniz. Hayır, hayır. Biliyoruz, kulağa çok tatlı geliyor. Bir iki fotoğraf bakıp kapatabilirsiniz sanıyorsunuz ama bu yoldan dönen olmadı. “Tanıdınız Mı?” serisi, meçhule kalkan bir gemidir. O gemiye binmeyin.

 

 

– Makyajsız Ünlülerin Dolmayan Çilesi

 

 

 

“Kıçıma!” cevabını vermeniz için hazırlanmış bu galerinin ardından Hürriyet gereken toplumsal mesajı veriyor:

 

 

 

– Ünlüler Ve Meslek Kaygıları

 

 

 

 

“George Clooney’i babası meslek lisesine göndermeseydi, şimdi ne olurdu?” diye sormamıza sebep olan galeriler size kariyerinizi sorgulatabilir. Yeni iş arayışı içinde olanların bakmadan geçmemesi gereken bu seri, aynı zamanda ünlülerin ağzından muazzam cümleler kuruyor.

 

 

– Manasız Galeriler

 

 

 

Gün içinde Hürriyet size böyle küçük sürprizler yapacaktır, ufkunuzu açık tutun.