MODANIN KARA GÜNÜ: BAŞBAKAN VE CEKETLERİ

MODANIN KARA GÜNÜ: BAŞBAKAN VE CEKETLERİ


Birinin Bu Konuya Parmak Basmasi Gerekiyordu


“Moda insanın kendine yakışanı giymesidir.”

 “İzmirliler modaya burcu diyormuş.”

 “Ben modayı değil, moda beni takip etsin.”

 

Bu lafları ve moda hakkında bildiğiniz her şeyi unutun. Sonunda Pandora’nın Kutusu açılıyor. Başbakan’ın sözlerinden daha tehditkar ceketlerini masaya yatırıyoruz. Kimisi rengi ile “Ben buradayım. Ceket yan gelip yatma yeri değildir!” diyor, kimisi ekose ile “Estetik anlayışını al git buradan.” diyor.

 

Takım elbiselerinin tanesine 7 at, 4 koyun, 16 sakız bir diğer hesapla çok para ödediğini tahmin ettiğimiz Başbakan’ın, kendine bu denli güvenmesinin altında ceketleri yatıyor olabilir mi? Acaba o ceketlerin ekoselerinin altında nasıl bir gizem yatıyor? Başbakan bize o renklerle ne anlatmak istiyor? Başbakan’ın moda danışmanı, aynı zamanda Bayındırlık ve İskan Bakanı mı?

 

Tüm bunları düşündük ve sonunda “Moda insanın kendine yakışanı giymesidir, bazen de Başbakan’ın ekose ceket giymesidir.” diyerek karşınıza dikildik.

 

 

 

Başbakan uzunca bir süre alçıda tutarak elde ettiği bu özel el sallama şekline hepimiz aşinayız. Bu el sallamayı pastel renklerle yumuşatmak isteyen Başbakan, durağan cekete tahammül edememiş ve kendini ekosenin kollarına bırakmış. Kırmızı çizgilerin kendini evinde gibi hissettiği ceket, insanı kışkırtıcı olmaya itiyor.

 

 

O sabah kalktığında Başbakan gökyüzünün tüm renklerini üzerinde taşımaya karar verdi. O, bu kararını tabii ki basit mavi bir gömlekle uygulamayacaktı. Hemen terzisine koştu ve ekosesi bol bir ceket daha sipariş etti. Ortaya görenler için “Şirin Baba mı o?” diye sorduran bir ceket çıktı.

 

 

Grinin maviyle buluşması ve ortaya çıkan muazzam ceket… Gezi Olayları zaman yaptığı tehditkar konuşmaların havasını bir anda yumuşatan bu ceketi unutmak mümkün mü?

 

 

“Pazar günü yaptığınız mitinglere yumuşak ve sakin bir hava katmak ister misiniz? O zaman kahverenginin bu tonunu denemelisiniz. Ceket ekoseli değil diye üzülmeyin, ekoseli gömleğiniz ile o açığı kapatabilirsiniz. Bu gün bir çılgınlık yapın ve kendinizi renk uyumunun kollarına bırakın.” GQ Yozgat

 

 

Haberin ekosesiz tek ceketi parlaklığı sayesinde hafızamıza kazınıyor. Konuşma sonrası Polat Alemdar’ın yanında stajyer mafya üyesi olarak başlayacakmış gibi duran Başbakan’ın surat ifadesi yine içimizi ısıtıyor.

 

 

Mavi ve pembenin uyumu desek, az… O karanfillerin havadaki ahenkle dansı desek, az… Lacivertin bu tonunu bulan bilim insanının “Ben bunu dünyaya yapamam.” deyip intihar ettiğini biliyor muydunuz?