TÜRK POP MÜZİĞİ’NİN YILDIZLI PEKİYİ ALAN ALBÜMLERİ

TÜRK POP MÜZİĞİ’NİN YILDIZLI PEKİYİ ALAN ALBÜMLERİ


Döndür Döndür Dinle, Kaset Bozulana Kadar Dinle


Türk Pop Müziği bugüne nasıl geldi? Kimlerin albümlerini dönüp dönüp dinlemekten sıkılmayız? Hangi albüm üstüne istese Tuzla’daki arsayı yaparız? Hepsi burada.

Güzel albüm vardır. Çok güzel albüm vardır. Dinlemekten sıkılmadığımız albüm vardır. Klasik albüm vardır. Sucuklu, kaşarlı albüm vardır. Var oğlu vardır ama bazı albümler tüm bu kümelerin kesişimidir. Türk Pop Müziği böyle albümlerden çok gördü. Dinlerken büyüdüğümüz, istese üzerine Tuzla’daki arsayı yapabileceğimiz albümlerle karşınızdayız.

Türk Pop Müziği her ne kadar şu anda yazlık beldelere şarkı üreten bir kurum gibi dursa da seneler içinde gözü kapalı pekiyi alabilecek birçok albüm çıkardı. Onları unutmayalım, sevelim ve bol bol sayalım.

Levent Yüksel – Med Cezir

Türkiye, 1993 yılına kadar ülkesinde yaşayan sapık ama naif adamın varlığından haberdar değildi. Levent Yüksel’in Med Cezir’i yayınlamasıyla bu boşluk doldu. Her şarkısında sevdiği kızın peşini nasıl bırakmayacağını anlatan Levent Yüksel, bizler için dinlemesi pek güzel ama eski sevgilileri için uzaklaştırma emri kokan bir albüm çıkarmış oldu. Hala bir nesil, her ne kadar Gesaffelstein dedin mi heyecanlansa da MGMT’nin yeni albümünün peşinde koşsa da Kadınım’ı duyunca yere çöker ve gözlerinin dolmasına izin verir.

 Bülent Ortaçgil – Benimle Oynar Mısın?

Eğer Nick Drake’e hisler besliyorsanız, folk müzik ile ciddi düşünüyorsanız Bülent Ortaçgil’in 1974 tarihli Benimle Oynar Mısın? albümü sizi kendine hayran bırakacak. Akustik gitarla senelerdir kavun-karpuz ilişkisi yaşayan Bülent Ortaçgil, bu albüm sayesinde Türk Pop Müziği’nde kendi muazzam bir yer edindi. Yağmur, Şık Latife, Sen Varsın gibi klasiklerin yer aldığı albüm pekiyilerin en güzelini hak ediyor.

Mirkelam – Mirkelam

Mirkelam 1995’te “Bu adam nereye koşuyor?” temalı tanıtımıyla dünyanın en acayip çıkışını yaptı. Tüm ülke olarak “Harbi ulan, nereye koşuyor?” diye sormayı kenara bırakıp dinlemeye başlayınca, albümde harika şarkılar olduğu ortaya çıktı. Hepimizin bilinçaltına zar ve pul görünce söylemek üzere yerleştirilen Tavla şarkısı, dile dolandı mı çıkmamasıyla meşhurdur.

MFÖ – Ele Güne Karşı Yapayalnız

Urartular zamanında kurulan MFÖ, bugün hala varlığını sürdürmekte. Komşu beyliklerle iyi ilişkiler kurmasının yanı sıra, ilk albümü Ele Güne Karşı Yapayalnız ile muazzam hitlere imza atması MFÖ’ü Türk Pop Müziği’nde bugünlere taşıdı.

Tarkan – Aacayipsin

İlk albümü ile her ne kadar ailemizin ayrık dişli müzisyeni olarak kendine bir ün yapsa da Tarkan Aacayipsin sayesinde Megastar sıfatını kazandı. Megastar olmak demek, aynı albümde Kış Güneşi ile ağlatmayı, Hepsi Seninle Mi? ile koskoca adamlara “Muç muç!” dedirtmeyi başarmaktı.

Athena – Holigan

Türkiye’ye ska’yı getirmek için elinden geleni ardına koymayan Athena, çıkışlarını yaptıkları Holigan albümüyle aslında müzik tarihimizin en gaz şarkılarına imza atmış oldu.