PLAY TUŞU SUNAR: CATSARAY

PLAY TUŞU SUNAR: CATSARAY


Tripleks kupon fiyata, çok özel kedi evi!


Açıldığımızdan beri, görenin ilk kez “Ulan ne boş işlerle uğraşmışlar yine” demeyeceği Play Tuşu Sunar serimizde çok gevezelik yapmaktan öte, önce videomuzla derdimizi anlatacağız, sonrasında yapım aşamamız var…

Şubat ayının çatındayız, hava gerçekten felaket soğuk. Normalde yüzüne bakmayacağımız alt ve üst içliğe artık çok iyi davrandığımız zamanlardayken biraz işe yaramak istedik ve CatSaray fikrimiz ortaya çıktı. CatSaray en basit anlatımıyla bir kedi evidir.

Fakat sahtekar bir emlakçı edasıyla anlatmamız gerekirse; dört Bomonti kasasından oluşan temeli çok sağlamdır. Deprem, sel, kasırga, sarhoş dereye düşen dayı bile etki edemez. Bizim bacanağın evinde de aynı temel var… Kendim yaptırdım oradan biliyorum…

Güney ve kuzey cephemizde yer alan Fransız tarzı balkonlar evinizi dört mevsim zevkle kullanmanızı sağlarken, dostlarınızı açık havada ağırlama keyfini de ön plana çıkartır.

Toplamda üç birbirinden ayrı özelliklere sahip kattan oluşan CatSaray, net olarak 3.2 metrekaredir. Garaj katı olarak da adlandırdığımız lüks zemin katına gelmiş olduğunuz aracınızı yani kendinizi park edebilirsiniz, hiçbir şey olmaz, zira üstünüzde 20 tane kedi yaşıyor. Kiler olarak da kullanabileceğiniz bu bölümden direkt olarak evin içine çıkan şahsi bir merdiven bulunmaktadır. Orta katımızda yer alan sağlı sollu açılır kapanır haznelerimiz sayesinde yazın serin, kışın ise sıcak bir ev elde edebilirsiniz, Alaçatı’daki taş evlerle aynı işleyişe sahip olmasıyla da Egeli misafirlerimizin dikkatini çekmektedir.

CatSaray’ımız tamamen merkezi ısıtmaya sahip değildir çünkü ısıtması yoktur, fakat 20 kedi ile kaplı bir alanda komün hayatına adım attığınızda ortam yeterince sıcak olacaktır. Ada Mutfak olarak adlandırdığımız food court’umuz kasalarımızın üstünde ve son katta yer almaktadır. Yaşlı kedilerin bile rahatlıkla basamakları ikişer üçer tırmanacağı merdivenle üçüncü kata çıktığımızda ise gerçek konfor kendini belli etmeye başlıyor. Özel konumlandırılan pleksiglas sayesinde en ufak güneş ışınını bile içeriye eşit yayarak en sert kış günlerinde bile ılık bir atmosfer sağlayan yapı sayesinde üst kattaki iki balkon da yaz kış kullanılabilir.

İlk çizimlerimizden sonra; “Ulan olur mu olur aslında, biz bunu gerçekten yapalım.” diyerek endüstriyel çizimleriydi, 3D render’ıydı, OCB’siydi, kilidiydi, kapağıydı girişerek CatSaray’ı tamamladık.

Bugün itibariyle Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda bulunan CatSaray’ımız artık size emanet. Ona iyi bakın, arada biraz mama bırakın, su kaplarını doldurun, vuran kıran ruh hastası çıkarsa (ki %99 çıkmaz) uzaklaştırın, içindeki battaniyelerimizi kontrol edin… Uzun lafın kısası CatSaray’ımız hepimizin, yardım edebileceğimiz kadar sokaktaki muhtaç hayvana hep beraber yardım edelim deriz.

 

Konsept: Samet Çiçek, Bilgesu Parmaksız, Açelya Kırmalı, Ateş Uçul

Yazı: Doğu Orcan