YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN A’DAN Z’YE KÖPEK BESLEMEK

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN A’DAN Z’YE KÖPEK BESLEMEK


Kendine güvenen şöyle gelsin


Güneşli bir Pazar günü Maçka Parkı ya da Caddebostan sahilinde olduğunuzu düşünün. Etrafınızda el ele gezen çiftler, çocuk parklarında oynayanlar, çimenlere yayılan gençler ve kamp sandalyesi, içi buz gibi biralarla dolu mini buzdolaplarıyla tam teçhizat gelip denizin karşısına kurulan öğlen içicileri… Keyifler gıcır.

Bu tabloda eksik bir grup daha var bence. Şöyle 4 tane patisi olan, kimisi basık suratlı kimisi pörtlek gözlü, kimisi 10 yaşında bir çocuk ağırlığında, kimisi bir karpuzdan daha hafif ama hepsinin ortak noktası, onu sevenlere karşı delicesine karşılıksız sevgi besleyen köpekler ve onların biricik hayat arkadaşları!

En büyük eğlenceleri olan çimlerde top peşinde koşarken, sıcaktan bunalınca umarsızca denize atlayan, oyun bitince çocuk gibi şımarıp havlayan, arkadaşınızla muhabbete dalmanızı fırsat bilerek kuyruğunu bir o yana bir bu yana sallayarak hemen 2 metre ötede piknik yapan insanlara salça olan, yetenek programlarında zekalarıyla binlerce insanı geride bırakan tüy yumaklarıyla evde yaşamanın olumlu yönlerini buraya yazarak sığdırmak imkansız.

Eminim hayvansever insanların bir çoğu, hayatının bir döneminde ya da her döneminde köpek sahibi olmak ve bu inanılmaz bağlılığı deneyimlemek istemiştir.

Peki köpekle beraber yaşamak sadece parkta onunla top oynamak mıdır? Hayır efendim değildir. Hem de hiç.

İlk olarak bir köpekle beraber yaşama kararı almanızla beraber, bunu gerçekleştirmek üzere bir köpek almanız yada sahiplenmeniz gerek, bu da onunla bir hayatı paylaşmanız demektir. Burda hayatı paylaşmanız derken, istediğiniz zaman bir imza ile boşanabildiğiniz bir beraberlikten bahsetmiyorum. O beraberliğin sonucu olan çocuktan bahsediyorum. Bir kere köpek sahibi oldunuz mu, yaşınız fark etmeksizin ebeveyn olursunuz. O yüzden bu kararı vermeden önce 3 kere hatta 33 kere düşünmelisiniz.

Neden? Çünkü;

20 yaşında verdiğim bir karar sonucu kazandığım deneyimlerimi sabırla okuyup, sonuna gelen ve “Ben varım” diyen varsa şunu bilmelidir ki; hayatı bir köpekle paylaşmak kadar muhteşem hiçbir şey yoktur. Yeryüzünde sırf sizi gördüğü için her zaman mutlu olan başka hiçbir canlı da yoktur. Onun sevgisi, iletişimi, size yüklediği sorumluluk ve kazandırdıkları ise gerçekten tarif edilemez.

Ve unutmayın. O, sizin sadece köpeğiniz olabilir ama siz onun her şeyisiniz. Onun sizden başka gerçekten kimsesi yok.

 

Görseller: Samet Çiçek