DAVID LYNCH FİLMLERİ İÇİN YARATILMIŞ ŞARKILAR

DAVID LYNCH FİLMLERİ İÇİN YARATILMIŞ ŞARKILAR


236 şarkı, 16 saat boyunca alterntif David Lynch evreni


Adnan Şenses’in ünlü “Neden saçların beyazlamış arkadaş? Sana da benim gibi çektiren mi var?” sorusunu sinema endüstrisine çevirdiğimizde, özne olarak karşımıza çıkan David Lynch’i ne kadar övsek azdır. Tüm hakları kendisine ait sinema diliyle “Lynchian” kalıbını literatüre sokan ABD’li yönetmen, 1966’dan beri aktif haldeki yönetmenlik kariyeriyle bizlere birçok başucu eseri armağan etti.

Eraserhead’den The Elephant Man’e, Dune’dan Blue Velvet’a, Wild at Heart’tan Lost Highway’e, Mulholland Drive’dan Inland Empire’a uzanan Lynch kariyerindeki ürünlerin ortak noktası, her zaman sindirimi zor, IQ’su yüksek, kimi zaman ise yüksek IQ’yla bile algılanamayacak derecede komplike malzemeler barındırmasıydı. Algısı ve algısını beyaz perdeye yansıtma şekli ile her daim kendine özgü bir karakter olmayı başaran Lynch, Twin Peaks’le de dizi tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

İllüstrasyon: Görkem Topsakal

Sadece bir sinemacı değil, aynı zamanda müzisyen ve sanatın farklı dallarında faaliyet gösteren bir deha olarak tanımlamakta sakınca görmediğimiz komple sanatçı David Lynch, birçok farklı etkeni bir araya getirerek eserlerinde başarıyı yakalıyor.

Bu etkenlerden biri de film müzikleri. David Lynch kariyerinde soundtrack’ler için özel bir parantez açmak lazım. En az filmlerin kendisi kadar başyapıt muammelesi görmesi gereken şarkı seçimleri veya özgün müzikler, David Lynch ürünlerinin değerine değer katıyor.

Alt metinden alt metin beğenen, karanlık atmosfer konusunda bir dünya markası David Lynch filmlerinin etkisini katlayan müzik seçimlerine bir kez daha saygıda kusur etmeme zamanı…

236 şarkıyı, yaklaşık 16 saat boyunca Lost Highway’de bir araya getiren Spotify playlist’imizde David Lynch filmlerine cuk oturacağını düşündüğümüz şarkılar yer alıyor. Arada meze olarak David Lynch filmlerinde yer alan şarkıları da eklemeyi ihmal etmedik.

David Lynch Filmleri İçin Yaratılmış Şarkılar playlist’imizle siz de kazanacaksınız!