APPLE SPOTIFY’CILIĞA SOYUNUYOR

APPLE SPOTIFY’CILIĞA SOYUNUYOR


APPLE SPOTIFY’CILIĞA SOYUNUYOR


1976’da Apple Computer olarak hayatımıza giren, iPod’un piyasaya çıkışıyla beraber adındaki Computer’ı atarak kendisine “Apple” diye hitap edilmesini tercih eden markanın hayatımızdaki yeri malumunuz.

Kulak pası açıcısı, ruhun gıdası müziğin iTunes ile dijitale geçişinde de büyük rol oynayan dünya devi, geçen sene 3 milyar dolara bir diğer dev marka Beats’i satın almıştı. Bu beraberliğin meyvesini tam manasıyla vermediği sıkça konuşulurken Apple’dan esaslı bir atak daha geldi. Hayatımızın her alanını istila etmeye yeminli Apple, yeni müzik platformuyla Spotify’ın tahtına göz dikiyor.

Kulislerde konuşulanlara bakılırsa Spotify’ın 9.99 dolarlık Premium üyeliğine karşılık Apple aynı hizmeti 7.99 dolara verecek. Spotify’ın verdiği hizmeti 2 dolar daha ucuza sunmaya hazırlanan Apple, bu sisteme yalnızca bilgisayarınızda değil, telefon ve tabletinizde de ulaşmanızı sağlayacak.

Konuyla ilgili en önemli gelişmelerden bir diğeri ise; Apple’nın titizlikle hazırladığı online müzik servisini “O iş öyle değil, böyle olur” diyerek Android kullanıcılarına da sunmasının kuvvetle muhtemel olması.

Spotify, Deezer ve Google Play gibi online müzik servislerinin müziğin ruhunu baltaladığı tartışmalarını ve ardı arkası kesilmeyen davaları bir kenara bırakırsak, Apple’ın yeni hizmetini büyük bir merakla beklediğimizi söyleyebiliriz.