APPLE WATCH’A BİR RAKİP DAHA GELDİ: SWATCH

APPLE WATCH’A BİR RAKİP DAHA GELDİ: SWATCH


Şarj olmadan çalışan akıllı saat mi olur? Oluyormuş...


İsviçre menşeli, dünyanın önde gelen “lider saat” markalarından Swatch, giyilebilir teknolojiye adım atmıyor adeta uzun atlama yapıyor.

Nisan ayında satışa çıkması beklenen Apple’ın tartışmalara konu olan akıllı saati Apple Watch’a fütursuzca kafa tutan Swatch, Android temelli ve haliyle renkli plastik kayışlara sahip pek akıllı saatlerini önümüzdeki 3 ay içerisinde piyasaya sürecek.

Tıpkı Apple Watch gibi internete bağlanabilecek, bluetooth ile Android veya Windows işletim sistemine sahip telefonunuzla bağlantı kurabileceksiniz. Bu kadar mı? Hayır değil. Eğer İsviçre’de yaşıyorsanız, Migros’tan yaptığınız alışverişinizin ödemesini de yine saatinizle yapabileceksiniz. Peki tüm özellikler bu kadar mı? Sıkı durun, bombayı sona sokladık.

Swatch’un Apple’ı er meydanına çağırmasının asıl sebebi şarj edilmeye ihtiyaç duymaması. Bunu nasıl yaptığıyla ilgili olarak ise henüz net bir bilgi yok. Nasıl çalıştığı veya şarj olduğu, Pandora’nın kapalı kutusunda “top secret” başlığı altında saklanan akıllı saatle ilgili net bilgilerin ilerleyen günlerde paylaşılması bekleniyor.