GUY RITCHIE’NİN DESTANSI GERİ DÖNÜŞÜ

GUY RITCHIE’NİN DESTANSI GERİ DÖNÜŞÜ


Biraz James Bond, biraz Sherlock Holmes, biraz Rocknrolla


Boş zamanlarını Sherlock Holmes ve Sherlock Holmes devam filmleri çekerek değerlendiren Guy Ritchie, kuvvetle muhtemel franchise’a göz kırpacak uzun metrajı The Man from U.N.C.L.E.’ın fragmanıyla karşımızda.

The Man from U.N.C.L.E. nedir?

1964 – 1968 arasında Amerikan televizyon kanalı NBC’de 105 bölüm yayınlanan bir casuslar yarışıyor konseptli dizidir. Starsky and Hutch’ın janti takım elbiseler içinde gezip, daha suya sabuna dokunur görevlere koştukları versiyonu diye de düşünebilirsiniz. Robert Vaughn ve David McCallum ana karakterlerinin oluşturduğu atmosferin James Bond evrenine epey benzemesini Ian Fleming efektine de bağlayabiliriz. Evet dizi de, film de epey Bond evrenini andırıyor çünkü iki projenin de arkasında Bond yazarı Ian Fleming var. Brokoliye can veren Bond filmlerinin prodüktörü Albert R. Broccoli’nin zamanında projenin sözleşmesine eklettiği; “Bu projede Ian Fleming’in ismini kullanırsanız donunuza kadar alırım.” maddesinden ötürü filmin PR tarafında çok fazla Bond & Ian Fleming isimleri anılmayacaktır… Fakat gelin görün ki görünen köy de kılavuz istememektedir.

Superman’den sonra Napoleon Solo’yu da canlandırarak Alpha Male halay grubunu beyaz mendiliyle yönetmeye başlayan Henry Cavill’e, The Social Network’teki Winklewoss Kardeşler’in ikisini de canlandıran Armie Hammer Rus ajan Illya Kuryakin olarak eşlik ediyor.

Fragmandan da anlaşılacağı üzere yine James Herbert’la çalışan Guy Ritchie, filmin editing’iyle her zaman olduğu gibi baş döndürecek. Bir diğer baş döndürecek unsur da filmde David Beckham, Hugh Grant gibi isimlerin olması.

Vizyon tarihi 14 Ağustos 2015. Şafak atarsa 6 ay.