IŞIK VE DANSIN HEYECANLANDIRAN DÜETİ

IŞIK VE DANSIN HEYECANLANDIRAN DÜETİ


Fuse bir kez daha sahnede


Fuse, kendisini sanatsal montaj, mimarlık, teknolojik yenilik, sanatsal etkileşim, görsel ve ses tasarımının kesiştiği projeler konusunda uzmanlaşmış bir sanat ve tasarım fabrikası olarak tanımlıyor. Sanat topluluğu kavramının günümüzdeki basitleşen anlamından oldukça uzak bir yerde olan Fuse’un bünyesinde çok sayıda tasarımcı, mimar, yazılım mühendisi, medya sanatçısı ve proje yöneticisi bulunuyor.

İtalya menşeli Fuse’un son gösterisi ‘N 4.0’, Adrien M/Claire B ikilisinin bilgisayar ortamında kodlayarak hazırladıkları ses, ışık ve gölge efektlerinin, dansçı Princemio’nun performansıyla harika uyumunu gösteriyor.

Birçok farklı görsel ve bilgisayar tekniği kullanılarak ortaya çıkan bu performansta Fuse, önceden hazırlanan ışık ve ses efektleri doğru kullandığı takdirde, performansı yapan sanatçıyla gerçek zamanlı ilerlemenin mümkün olduğunu kanıtlıyor.

Görsel ögelerin, dans performanslarının perspektifini değiştirebileceğine inanan ekip, ilk gösterilerini yaptıkları 2011 yılında Celeste Ödülü’ne layık görülürken, bugün sayılarını arttırarak en iyi bildikleri şeyi yapmaya devam ediyorlar. Dijital görüntüler, ses efektleri ve dansın harika uyumunu yakalamaya başaran ekibin kendi internet sitesine buradan ulaşabilir, sadece video performansları için kendi vimeo sayfalarına göz atabilirsiniz.