KOŞUN: FRIENDS’İN İRAN VERSİYONU YAYINDA

KOŞUN: FRIENDS’İN İRAN VERSİYONU YAYINDA


Abovlar abovu...


10 sene boyunca Monica’nın evine konuk olduğumuz, Pheobe’nin fenomen şarkısı ‘Smelly Cat’i dinlediğimiz, Chandler ve Joey’nin aşırı rahat koltuklarında televizyon izlediğimiz, Ross’un hiç değişmeyen saç modeline ibretle baktığımız ve Rachel’ın gelgitlerle dolu karışık kafasına maruz kaldığımız Friends, ekranlara geri dönüyor. Hem de çok acayip, olağanüstü bir değişimle…

Twitter’da dpatrikarakos isimli kullanıcının attığı tweet’ler, televizyon başyapıtı Friends’in İran versiyonunun çekildiğini söylüyor. Okuduğumuz gibi “Şakaysa hiç komik olmayıp gerçekse bir hayli komik” tepkisini verdiğimiz olan tweet’ler, görsellerle desteklenince dikkatimizi çekmeyi başardı.

Yine Twitter’da gezen fotoğraflarda Chandler ve Joey olması muhtemel iki esmer bıçkın delikanlının ortasında durduğu mutfak ve 2 deri koltuğun durduğu salon da bize biraz Monica’nın evinin Bağcılar versiyonu gibi geldi.

Mutasıp Monica’nın evinin penceresinden görünen manzara İran’dan çok biraz New York’u andırmıyor mu sanki?

Ağzınız açık kaldıysa hiç kapatmayın çünkü bombalar bu kadarla sınırlı kalmıyor patır patır düşmeye devam ediyor. Metafor olarak bahsettiğimiz bu bombalar, İran usulü Friends’in jenerik videosuyla beraber beynimizde, tam anlamıyla atom bombası düşmüş etkisi yaratıyor.