BASILI VE DİJİTAL YAYININ ENFES BULUŞMASI

BASILI VE DİJİTAL YAYININ ENFES BULUŞMASI


Bonus: Rihanna ve Alexander McQueen


Dijital çağın kalbine bıçak soktuğu alanlardan biri olan basılı yayın sektörü, ülkemizde de acı kayıplar veriyor. Yılların sembol dergi ve gazeteleri teker teker kapanıyor, bazıları yayın hayatına internette devam ediyor. İnsanların tek tıkla habere/haberin kaynağına ulaşabilmesi ve matbaa masrafını sıfıra indirmesi dolayısıyla fazlaca cazip gelen internet, dergi ve gazetelerin yeni çıkış yolu olarak bir tercih sebebi haline gelebiliyor.

2001’den beri yayın hayatını sürdüren moda tabanlı AnOther Magazine’in son sayısında başvurduğu yöntem ise, medya sektörünün geleceği adına önemli ipuçları verirken, dijital ve basılı yayını aynı platformda mükemmele yakın bir şekilde buluşturuyor.

Kapağında Barbados fırtınası Rihanna’nın bulunduğu, Alexander McQueen’in kıyafetlerinin arzı endam ettiği  AnOther Magazine sayısında, LED ekran yardımıyla 440 sayfalık içeriği çok özel bir deneyim eşliğinde inceleyebiliyorsunuz. 125 dolar karşılığında edinebileceğiniz sayıda dijital ekrana entegre ettiğiniz AnOther Magazine sayısının kapağı, sihirli bir el değmişçesine canlanıyor ve Rihanna video formatında sizler için dans ediyor. Bu videoyu, ünlü Inez and Vinoodh’un yönettiğini de belirtelim.

John Gosling’in şarkıları eşliğinde çevirdiğiniz sayfalarla tükenen şarjı, USB girişi sayesinde doldurabiliyorsunuz.

Yakın gelecekte çok daha gelişmiş örneklerini göreceğimizi tahmin ettiğimiz AnOther Magazine’in özel sayısı, türünün ilk örneği olarak şurada satın alınmayı bekliyor.