BEBEK BEZİ DEĞİŞTİREN BABALAR TAKİPLEŞİYOR: #SMELFIE

BEBEK BEZİ DEĞİŞTİREN BABALAR TAKİPLEŞİYOR: #SMELFIE


Babalığın getirdiği tatlı sıkıntı


Ebeveyn olmanın dayanılmaz hafifliği, kimi zaman sorumlulukların aşırı yükleme yapmasıyla yerini zorlu anlara bırakabiliyor. Türkiye gibi yoksulluk sınırının tavan yaptığı bir ülkede ise, ebeveyn olmak çok daha büyük zorlukların yaşanmasına sebebiyet verebiliyor. Tüm bu sıkıntıların arasında bir de tatlı zorluklar var tabii…

Bir bebeğin altını düzenli olarak değiştirmek, Ultra Prima’lar arasında mekik dokumak, bebeğin kakasıyla haşır neşir olmak, ebeveynliğin yazılı olmayan kuralları arasında yer alıyor. Bu yazılı olmayan kuralları kabullenmek ve gerekliliklerini yerine getirmek, annelerin olduğu kadar babaların da sorumluluk alanına girebiliyor. Bu sorumluluğun en komik akımlarından birini başlatmak ise, komedyen Adam Hills’e düşüyor.

Hills’in Twitter hesabından paylaştığı bir tweet’inde kullandığı #smelfie hashtag’i, yeni bir akımın başlangıcı oldu. “Real men change nappies” başlığı altında elinde bebek beziyle bir fotoğraf paylaşan komedyen baba, farkında olmadan birçok babanın tatlı yarasını deşti.

Twitter üzerinden takipleşmeye başlayan babalar, Adam Hills’in paylaşımıyla cesaretlerini topladılar ve dünyanın en tatlı sıkıntılarından biriyle cebelleşirkenki fotoğraflarını #smelfie hashtag’i altında paylaştılar.

Aynı hashtag altında onlarca örneğini görebileceğiniz #smelfie, selfie’nin bebek beziyle takviye edilmiş formuyla yüzlerde gülücük yeşermesini garantiliyor. Bu ulvi görevlerinde babalara şans dilemek ise bizlere düşüyor.