BEN & JERRY’S’İN KURUCUSU: OTLU DONDURMA HAYAL DEĞİL

BEN & JERRY’S’İN KURUCUSU: OTLU DONDURMA HAYAL DEĞİL


Ben & Jerry's, marijuana'lı dondurma mı üretecek?


Gencinden yaşlısına herkesi baştan çıkarma gücüne sahip olan çok az şey var. Bunların arasında en kıdemlilerinden biri ise dondurma… Kendimizi bile hatırlamadığımız yaşlarda midemize inen, ilerleyen yıllarda kestirmeden mutluluğa götürme gücünü layığıyla yerine getiren dondurmayı çeşitli formlarda tattık; tatmaya da devam ediyoruz.

A.O.Ç. dondurmasının beyazı, Panda’nın çikolatalısı, Algida’nın Aslan Max’ı derken, bugünlerde skalası geniş seçenekler arasında gelip gidiyoruz. Amerika çıkışlı ünlü dondurma markası Ben & Jerrys de bunlardan bir tanesi…

Yaz aylarında Nişantaşı veya Bağdat Caddesi’ndeki standlarına hücüm ettiğimiz, dört mevsim kapsamında ise Makromarket’in reyonlarında kavuştuğumuz Ben & Jerry’s, ürün çeşitlerini genişletmek konusunda fazlasıyla açık bir zihne sahip.

ABD’deki bazı eyaletlerde kullanımının serbest bırakılmasıyla fazlaca gündeme oturan marijuana, Ben & Jerry’s kurucularından Ben Cohen’in cümlelerine bakılırsa yakın zaman sonra dondurma malzemeleri arasındaki yerini alabilir.

Kimi küçük ölçekli markaların zaman zaman gündeme getirdiği marijuana’lı dondurma, böylelikle ilk kez büyük bir marka tarafından telaffuz edilmiş oldu. Konuyla ilgili olarak ‘Bana çok mantıklı geliyor.’ diyen Cohen, bu fikre son derece açık yaklaştığının altını çiziyor ve marijuana kullanımının serbest bırakılmasını ‘pozitif bir gelişme’ şeklinde tanımlıyor.

Kendi başına karar verme şansı olsa, marijuana’lı dondurmayı hemen piyasaya sürebileceğini belirten Ben Cohen, markalarındaki yetkili mercilerin de aynı fikirde olması halinde bu ihtimalin gerçekleşeceğini söylüyor.