BLURRED LINES SAYESİNDE NE KADAR ZENGİN OLABİLİRSİNİZ?

BLURRED LINES SAYESİNDE NE KADAR ZENGİN OLABİLİRSİNİZ?


Çok çok zengin olabilirsiniz


Son dönemlerde yayınlanan hit şarkıların birçoğundan fırlayan Pharrell Williams’ın, Robin Thicke’e yardımcı pilotluk yaptığı Blurred Lines’ı nasıl bilirsiniz? Şarkıyı sevseniz de sevmeseniz de, 2013’ün en büyük pop müzik hiti olduğu konusunda fikrinizi sabitleyebileceğinizi düşünüyoruz. Şarkının en az kendisi kadar akılda kalıcı videosunun, MTV’den Horon TV’ye kadar her yerde döndüğü günleri hatırlayın. Radyoyu her açışınızda tüm kanalların ortak jingle anlaşması imzalamışçasına şarkıyı çaldığını hatırlayın. Şen Kardeşler Gıda Pazarı’na ekmek almaya gittiğinizde, Çeşme’nin en havalı gece kulüplerinde duymaya alıştığınız Blurred Lines’la karşılaştığınızı hatırlayın.

Hal böyleyken, şarkının hak sahiplerine ne kadar gelir getirebileceğini düşünmeden edemiyor insan… Böyle düşündüğümüzde, otomatikman ‘Dünyaları kazanmışlardır’ derken buluyoruz kendimizi. Neyse ki bu sorunun net bir cevabı artık var.

2013’ün en büyük pop müzik hiti, hak sahiplerine tam olarak 16.675.90 dolar kazandırdı. 4 dakika 23 saniyelik şarkı sayesinde Robin Thicke’in Ziraat Bankası’ndaki hesabına 5.658.214 dolar, Pharrell’in Garanti Elma Hesabı’na 5.153.457 dolar,  T.I.’a ise 704.774 dolarlık bahşiş yatırıldı. Kalan 5.159.245 dolar, plak firmasının bol sıfırlı banka hesabındaki yerini aldı.

Bu şarkının ardından çıktığı turnenin, Robin Thicke’in cebine ekstra 11 milyon dolar daha katkıda bulunduğunu belirtelim. Müzik videosunun müstehcenliğinin, Thicke’in eşi Paula Patton’la boşanmasına yol açan sebeplerden biri olduğunu da hatırlatalım.

Peki bu kuruş hesabını veren bilgi nasıl ortaya çıktı? Geçtiğimiz yıl Marvin Gaye’in ailesi, şarkının 1977 tarihli Got To Give It Up’tan çalıntı olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurmuştu. Henüz sonuçlanmayan mahkemenin son celsesinde, Blurred Lines’tan bugüne kadar ne kadar kaymak yenmiş olduğu basına sızdı.

Yazıya baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; ‘Robin Thicke ve Pharrell’in parası, Play Tuşu’nun çenesini yorarmış.’.