EN İYİ KOMPOZİSYONU YAZAN, OTELİ ALIR

EN İYİ KOMPOZİSYONU YAZAN, OTELİ ALIR


Kalemine güvenen gelsin


Amerika’nın Meine eyaletinde yer alan Center Lovell Inn Otel, sahibi 68 yaşındaki Janice Sage’in emekli olmak istemesiyle beraber yeni sahibini aramaya başladı.

Bostan’a bir buçuk, Portland’a ise 1 saat 15 dakika uzaklıkta Kezar Gölü çevresine konuşlandırılmış 900.000 dolar değerindeki otelin yeni sahibi olmak için çok sıfırlı bir banka hesabından fazlasına sahip olmanız gerekiyor. 125 dolarlık başvuru ücretini ödeyip katılacağınız kompozisyon yarışmasının sonunda birinci olmanız durumunda otel sahibi olabiliyorsunuz.

Otelin şu anki sahibi Janice Sage, 1993 yılında benzer bir yarışmayla oteli kazanmış ve 38 yıldır otelin başında duruyor. 68 yaşındaki Sage, ununu elemiş eleğini asmış ve emekliliğine gün sayıyor. Geleneği devam ettirmek isteyen Sage, 7 Mayıs’a kadar gelecek “Otel neden benim olmalı?” başlıklı kompozisyonların tümünü okuyacak ve en iyi 20’sini ikişerli gruplara ayırdıktan sonra adım adım eleyerek birinciye ulaşacak. 21 Mayıs’ta açıklanacak birinci, başlangıç için verilen 20.000 doların sahibi olacak.

Otelin yeni sahibi bir Türk olursa diye uyaralım; devralacak kişinin, 1805 yılından kalma tarihi yapının yıkıp yerine bina dikmesini önlemek için otelin olduğu gibi kalacağına dair bir sözleşme imzalaması isteniyor. Ayrıca mülkün minimum bir sene boyunca otel olarak hizmet vermesi de katı kurallar arasında haberiniz olsun.