JACK WHITE VE ELVIS PRESLEY ARASINDAKİ GİZLİ BAĞ

JACK WHITE VE ELVIS PRESLEY ARASINDAKİ GİZLİ BAĞ


Bu gizli bağ en çok bizlere yarayacak


Rock’n’roll bazılarının iddia ettiği gibi öldü mü? Hiç sanmıyoruz…

Rock’n’roll, pop ve R&B’nin ön planda olduğu ana akımın biraz uzağında mutlu mesut yaşamaya devam ediyor. Eğer gerçekten iyi örneklerini bulmak isterseniz, çok da uğraşmanıza gerek yok.

 

Ana akımın orta yerinde kalmayı başarıp taviz vermeyen isimlere baktığımızda ise, Jack White ismi bir güneş gibi doğuyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a rock’n’roll tozu serpen White; The White Stripes, solo kariyer ve The Dead Weather derken, rock’n’roll treninin lokomotifliğini üstleniyor.

CV’sine, satın aldığı ünlü Third Man Records’ı da ekleyerek plak şirketi patronluğuna soyunan White’ı çok ilginç haber başlıklarında görebiliyoruz. Bunlardan birini bugün sizlerle paylaşacağız.

Ocak ayında gerçekleşen bir müzayedede, Elvis Presley’nin kariyerindeki ilk kayıt, 300.000 dolar karşılığında ismi açıklanmayan biri tarafından satın alınmıştı. Bu esrarengiz kişinin kim olduğu ortaya çıktı; Mr. Jack White!

My Happiness ve That’s When Your Heartaches isimli iki şarkıdan oluşan kayıtlar, 18 Temmuz 1953 tarihinde efsanevi Sun Records patronu Sam Philips tarafından, Memphis Recording Service’te kaydedilmişti.

Jack White’ın kendine müslüman olmaması sayesinde, 18 Nisan’da gerçekleşecek Record Store Day’de büyük bir kıyakla karşılaşacağız. White, mevzu bahis iki orijinal kaydın kopyasını müzik dünyasının hayırlara vesile gününde, plak formatında yayınlayarak bizlerle paylaşacak.

Rock’n’roll’un iki farklı jenerasyonunun kesişim kümesi yüzleri güldüreceğe benziyor.