YARATICI CV LİTERATÜRÜNDE ÇIĞIR AÇMAK

YARATICI CV LİTERATÜRÜNDE ÇIĞIR AÇMAK


Reklamcılık sektörünün acımasız dünyası sponsorluğunda...


Mesleğinden mi memnun değilsin? Çıkış noktası olarak reklamcılık sektörü ne güne duruyor?

Böylelikle iş bulma oranının yerlerde süründüğü, hatta paspasın üzerinde durduğu ülkemizde, geçici bir çözüme yelken açtığını düşünebilirsin. Sonucunda kendini daha da kötü hissetme ihtimalinin fazlalığını da hesaba katmayı unutma…

Etrafımızda yaptığı işi gerçekten de seven bir insanı bulmak, mucizelere inanmakla eşdeğer bir kıvama geldi. Herkes işinden şikayetçi, 25 milyon kişinin umutsuzca/acımasızca ekmeğinin peşinde olduğu bir cehennem modellemesinde yaşadığımız gerçeği kapı gibi sağlam bir şekilde duruyor. Daha da kötüsü, yaşken eğildiğimizi varsayarsak; eğitim sistemimizin geri dönüşüm kutusuna dönmemek üzere atılabilecek kadar işlevsiz olması yüzünden idealimizin ne olduğunu anlamamız, 30’lu yaşlarımızın yarısını buluyor. Daha daha kötüsü, idealimizdeki mesleklerin ülkemizde bir karşılığı olmaması gibi acı biberden acı bir gerçek var. Rehberlik sisteminin sözde varlığı, ailelerin çocuklarının mesleğini seçme alışkanlığı derken gelecek kaygısı yüzünden nefes alamaz hale geliyoruz.

İşte böyle bir ortamda sahte can simidi olarak çıkış yolu bellenen reklamcılık sektörü, çok acımasız gerçekleri yüzümüze çarpıyor. ‘Biri gelir, biri gider.’, ‘Nasıl olsa yerine bir günde adam bulurum.’ diye düşünen işveren, çalışanının canını çıkarmakta sakınca görmüyor. Mesailerden mesai beğendirip, emeklerin gerçek karşılığını ne maddi ne de manevi olarak veriyor. Sonucunda erken yaşında tükenmişlik sendromundan muzdarip olan çalışan, hayal kırıklığını çok acı bir şekilde tadıyor. Verilen emek, kaybedilen enerji, yıkıma uğrayan özel hayat gibi uzayacak yan etkiler de peşini bırakmıyor.

No Sleep: The Wake Up Call başlıklı video, yaratıcı CV’ler arasına adını altın harflerle yazdırırken, yukarıda bahsettiklerimizin büyük bir kısmını da bizlere tekrar hatırlatıyor. Danimarkalı bir gencin kalıpların dışındaki iş başvuru yöntemi, reklamcılık sektörünün tam da istediği şeyi vaat ediyor: Uykusuzluğu…

İşi aldığı anda uykuyla vedalaşacağı garantisini veren çalışan adayı, Danimarka’daki reklam ajansları tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor ve reklamcılık sektörünün kimi zaman yıkıcı basamaklarına adımını atıyor.