GARY OLDMAN DAVID BOWIE’NİN SON SÖZLERİNİ PAYLAŞTI

GARY OLDMAN DAVID BOWIE’NİN SON SÖZLERİNİ PAYLAŞTI



Bu yıl Brit Awards’ta onurlandırılan David Bowie’nin ödülünü onun adına alan yakın arkadaşı Gary Oldman, 10 Ocak 2016’da hayatını kaybeden efsane sanatçının son sözlerini de bizlerle paylaştı: “Müzik bana 40 yıldan fazla bir süre boyunca olağanüstü deneyimler yaşattı. Hayatın acılarının ya da trajik bölümlerinin onun sayesinde tamamen yok olduğunu söyleyemem, ama bana yalnızken yoldaşlık etti ve insanlara dokunmak istediğimde onlarla iletişim kurmama yardımcı oldu. Algıma giden yolun kapısı ve içinde yaşadığım ev oldu.”

Oldman, sözlerini şöyle sürdürdü: “David kariyeri boyunca bu mecrayla ilgili bütün anlayışımızı değiştirdi, ayrıca hem müzikte hem de hayatta orijinalliğin, deneyselliğin ve keşfetmenin önemini vurgularken bize çok özgün bir biçimde kendimizi çok da ciddiye almamayı hatırlattı. Hastalığını zarafetle ve alışkın olduğumuz nüktedanlığıyla karşıladı. Önce bana kanser olduğunu yazdı, sonra şunu ekledi: ‘İyi haber şu, elmacık kemiklerim geri döndü.'” Oldman’ın bu güzel konuşmasını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir haber, David Bowie’nin son albümü Blackstar’ın hayranlarına bir veda olduğuna dair okumaların doğru olmadığını ortaya koydu. Nitekim Bowie, albümü kaydederken hastalığının ölümcül aşamada olduğundan haberdar değildi. Thin White Duke, ölümünden sadece 3 ay evvel hastalığının ölümcül aşamada olduğunu öğrendi. Biz yine de hayatımıza kattığı bütün güzelliklere bir de Blackstar’ı eklediği için ona minnettarız.