YERLİ SAHNENİN CENGAVERLERİNDEN SALİH TOPUZ’DAN YENİ PROJE…

YERLİ SAHNENİN CENGAVERLERİNDEN SALİH TOPUZ’DAN YENİ PROJE…


Arketip - Işık Dürümcüsü


Alternatif sahnenin başarılı davulcularından biri olarak tanıyıp bildiğimiz ama son zamanlarda yaptığı mixler ve setleriye İstanbul gece hayatına taze kan pompalayan isimlerden olan Salih Topuz kendi plak şirketinden çıkardığı ilk EP’sini paylaştı.

Işık Dürümcüsü cover

Vayb ve Wreckage Sound System gibi projelerinden sonra Sitdownandance isimli bir plak şirketi kurup kendi kısaçalarını da buradan ateşleyen Arketip a.k.a Salih Topuz, bu plak şirketinden dünya üzerinde 1980 sonlarında oluşmaya başlamış electro ve braindance tarzında müzikler üreten sanatçıları destekleyip tanıtmaya hazırlanıyor.

Yer yer canlı davullar yer yer 808’lerin üzerine serpiştirilen bilim kurgu motifli synthlerle Işık Dürümcüsü adını verdiği ilk EP’sini yayınlayan Arketip, en son New Yorklu prodüktör blonie’nin dünyanın birçok yerinden ismi bir araya getirdiği, acid ambient başlığı altına yerleştirebileceğimiz “Friends Of Blonie : Volume Number 4” toplama albümünde de yer aldı. Kendisini takip edenlerin zaten hemen sesi körükleyip dinlemeye başladığı bu EP’yi henüz dinlemediyseniz ve az çok Aphex Twin seviyorsanız bir an önce kulaklığınızla içli dışlı olmanızı tavsiye ederiz.