HAFTA ORTASINDA NE YAPSAM? NEREYE GİTSEM?

HAFTA ORTASINDA NE YAPSAM? NEREYE GİTSEM?


Mini etkinlik rehberimizle karşınızdayız!


Hafta sonu ne yapıyoruz? Konserlere gidiyoruz, etkinliklere koşuyoruz, arkadaşlarımızla yeni mekanlar keşfediyoruz ya da müdavimi olduğumuz barı kapatmak üzere evimizden çıkıyoruz. İyi ama hafta ortasında bu şehir ölüyor mu? Tabii ki ölmüyor. Yalancı cumartesi olarak adlandırılan çarşamba günü neler yapabileceğinizi sizler için yazalım dedik.Ay yeter artık bir şey bulamıyorum!” diyorsanız ve rehbere ihtiyacınız varsa, ofiste kahvenizi yudumlarken bu listeye bir göz atın deriz. Hazır maaşlar da yeni yatmışken “Nerede harcasam?” diye düşündüğünüzü biliyoruz. O yüzden haydi listeye!

TIMBER TIMBRE @BABYLON

Nedir?

Bugüne kadar yayınladığı yedi stüdyo albümü bulunan Kanadalı gothic folk üçlüsü Timber Timbre’nin, geçtiğimiz aylarda yayınlanan son albümü Sincerely, Future Pollution’dan ve eski albümlerinden bol bol şarkı çalacağı, bizim de aylardır iple çektiğimiz İstanbul konseri.

Neden Bu?

Birçok grup/sanatçı ülkemizde her yıl, hatta bazen yılda iki kez gelirken Timber Timbre’yi İstanbul’da sadece bir kere dinlemiş olmamız en büyük etkenlerden biri. Bunun yanında son albümlerinde hiç boş şarkı olmaması, playlist’lerimizde her daim bir Timber Timbre şarkısı bulunması ve canlı sahnesinin ne kadar iyi olduğunu eski deneyimlerimizden biliyor olmamız gibi nedenler de konser günü sahne önünde yerimizi almamız için en büyük nedenlerden arasında sayılabilir.

MAMMAL HANDS @SALON

Nedir?

Piyanoda Nick Smart, davul ve tablada Jesse Barrett ve saksafonda Jordan Smart’tan oluşan caz, elektronika ve folk üçlüsü, halihazırda yayınlanmış iki stüdyo albümü bulunan, yeni albümünü de bu ayın ilerleyen günlerinde yayınlayacak olan Mammal Hands’in tam bir yıl sonra Salon’da vereceği konser.

Neden Bu?

Abi ben caz seviyorum ama beni öyle yormasın, uykumu filan getirmesin.” “Nee GoGo Penguin mi? Tabii ki çok severim!” diyorsan doğru yerdesin. Hafta ortası yorgunluğunu, içeceğin bir kadehle unutturacak Mammal Hands konseri, senin için en uygun etkinliklerden biri olabilir. Çıkışında da çok yorulma, atla taksiye, evine git. Ertesi gün iş var!

FOTOİSTANBUL @ORTAKÖY YETİMHANESİ

Nedir?

Demokratikleşen fotoğraf sanatını dünya ile yakınlaştırıp özgürleştiren, her dilden ve her renkten fotoğrafı insanla buluşturan FOTOİSTANBUL, bu sene 4.’sü gerçekleşen Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin ana sergisi. Kültürel bir şenlik havası içinde geçen, herkese açık bir festival olan FOTOİSTANBUL; Fotoğrafı “duvarlardan, kurallardan, kategorilerden ve ticari beklentilerden dışarı çıkarıp herkesin rastlantısal olarak da ilişkiye geçebileceği şekilde” sergiliyor. Hafta içini evde geçirmekten sıkılanlar, eş dost ile bir araya gelip bir kahve, çay ya da bira içmeye gitmeden önce iş çıkışı buluşulup yukarıdaki klasik aktivitelere başlamadan önce farklı bir şeyler denemek için bu haftanın ya da bu ayın en uygun etkinliklerinden biri.

Neden bu?

Ülkemizde sanatın bir disiplini olması haricinde hem amatör hem de profesyonel olarak epey bir seveninin olduğu fotoğrafın, hem genç hem de önemli isimlerine yer vermesinin dışında etkinlik çerçevesindeki konuşmalar ve workshoplar ile ilgisini hobiden bir tık yukarıya çıkartmak isteyenler için en doğru başlangıç noktası.

SUÇ VE CEZA: ARJANTİN HİKAYELERİ @PERA MÜZESİ

Nedir?

1819 yılından bu yana, yönetimde görev alan 46 devlet başkanından sadece ikisinin seçimle başa geçebildiği, darbeler ülkesi Arjantin’in yönetimiyle, ülkede yaşanan olaylarla ilgili kurmaca hikayelerden oluşan, aralarında ödüllü filmlerin de yer aldığı Suç ve Ceza: Arjantin Hikayeleri ücretsiz film gösterimleri. Gösterimin hafta ortasındaki filmi ise Fabián Bielinsky’nin The Aura’sı.

Neden Bu?

Ülkenin içinde bulunduğu politik durumdan dolayı “Ya dur, başka ülkelerdeki olaylara bakalım da bizimkiyle kıyaslarız.” diyerek izlemek istediğimiz filmleri, evde değil de insan içinde sosyalleşerek izleme fırsatı veren ücretsiz bir etkinliği kaçırmak olur mu? Bizce olmaz. Hem de iş, okul çıkışında müthiş bir saatte, 19:00’da, Pera Müzesi’nde yerinizi almış olun.

CRAFT BEER LAB @BEŞİKTAŞ

Nedir?

Geçtiğimiz aylarda, Beşiktaş/Akaretler’de açılan, menüsünde envaiçeşit bira markasını bulunduran, bira severlerin merakla gitmek istediği mekan. Kız etkilemek için, eşsiz bira bilginizi kanıtlamak için Craft Beer Lab mükemmel bir yer olacaktır diye düşünüyoruz.

Neden Bu?

Menüye baktığınızda “Hmm yalnız bizde o yok, şunu verelim.” deyip Efes fıçıyı önünüze bırakmayan bir mekan olduğu için. Yanlış anlamayın, bize kalsa bir litrelik Marmara Gold’u da içeriz. Yeni şeyler denemeye açıksanız ve mekanların bu tutumlarından sıkıldıysanız müthiş bir alternatif olacaktır.

BORD FOOD & DRINKS @DENİZ MÜZESİ

Nedir?

Sonbaharın gelişiyle hizmet vermeye başlayan Beşiktaş’taki Deniz Müzesi içerisinde yer alan Bord Food & Drinks, işten erken çıkıp akşam üstü keyfi yapmak için şu sıralar şehrin en uygun yerlerinden biri. Hem bahçesi hem de iç mekanıyla kullanıma açılan Bord, müze ziyaretçilerinden çok daha fazla müşteriyi çekebilecek kalitede bir bistro. P.S. I love you: Hafta sonları ise müzenin açılış saatiyle birlikte kahvaltı servisi de mevcut. Kahvaltıcılar sokağının kalabalığından kaçmak isteyenler için yeni bir durak olabilir. Ama ille de pişi diyorsan kardeşim, sen bilirsin…

Neden bu?

Önünüzde bir cam ve yanınızda şarap ya da biranız ile şehrin gürültüsünden uzak ama aynı zamanda merkezinde “Yağmur sonrası toprak kokusu…” tarzı bir salmışlıkla tek başınıza gidip kitabınızı okuyabileceğiniz ya da küçük bir hafta içi buluşması için yemekli ya da sadece içkili bir masada toplaşıp oturabileceğiniz izole bir mekan. Ne diyelim hayırlı olsun…