DHARMA STORIES, WHOMADEWHO KONSERİYLE KLEIN’DA NELER YAPIYOR?

DHARMA STORIES, WHOMADEWHO KONSERİYLE KLEIN’DA NELER YAPIYOR?


Kim kimi ne yapmış? Ayakta mı zor duruyorum?


2015’in ilk aylarından itibaren İstanbul’da gece hayatı düşe kalka, tek tük one-off’larla tökezleyerek ilerleyen ve hepimizi kaygılandıran bir fetret devrine girmişti. Klüplerdeki fetret devrini, o yılın son aylarına girdiğimizde Klein’ın sonlandıracağını kim bilirdi? Herhalde bir tek Klein bilirdi…

Ringin öbür tarafındaki bilirkişimiz ise Dharma Stories… Mercedes-Benz Fashion Week’te Nu, Blond:ish ve Sabo ile düzenledikleri kapanış partisiyle şehirde gece dışarıya çıkan veya çıkmayan herkesi “İstanbul’da neler oluyormuş da haberimiz yokmuş?” dedirten hikaye serisi, Thugfucker + Coss, Marvin & Guy + Gabriel Ananda açılımı sonrası Klein’daki partilerine ilk “live” deneyimleriyle devam ediyor.

Üçüncü senesine girerken etrafındaki kiralık daire ve ofis fiyatlarına bile etki edecek kadar büyük bir gece hayatı fenomenine dönüşen Klein, yavaş yavaş kabuk değiştirmeye başlıyor. Peki nasıl? Canlı müzikle! Canlı müzikten kastımız tabii ki singer-songwriter veya konvansiyonel gruplardan oluşan bir program değil, Klein bu sefer çıtayı Dharma Stories’in değerli katkılarıyla enteresan bir yere taşıyor, biz de keyifle haberini veriyoruz.

 31-ocak-who-son-yeni

2005’ten beri müzik dünyasının kalbur üstü elektronik-pop gruplarından biri olan ve kalıcı olmayı şıp diye başaran WhoMadeWho, canlı olarak tam takım, şıkır şıkır yeni albüm turnesi kapsamında Dharma Stories organizasyonuyla 31 Ocak Çarşamba, Klein’a geliyor.

Through the Walls albümünün ilk live gecelerinden birini İstanbul’un görecek olması da büyük bir şans, turnede sırasıyla hangi kulüpler mi var? Amsterdam’daki Melkweg, Kopenhag’daki VEGA… Daha ne olsun? Dahası warm-up ve after party olarak Engin Özbatır ve Onur Okutan’ın projesi Headwaters var.

“Klein’da canlı müzik nasıl oluyor da oluyor?” diye soruyorsanız, ilk başta bizim de kafamız biraz karışmıştı, bir bilene sorduk öğrendik, şöyle oluyor: Normal bir cumartesi gecesi 03.29’da bir rakı masası, takside içilen kutu bira, kalabalık bardan alınan ikişer shot tequila ve cin tonik sonrasında hayal meyal hatırladığınız DJ’lerin çaldığı yerin biraz üstündeki VIP bölümü var ya? Evet, işte burası Dharma Stories’in el atmasıyla, canlı konser sahnesine dönüşüyor ve olaylar gelişiyor.

Dharma Stories organizasyonunda gerçekleşecek bir nevi ilk ciddi live etkinlikten sonra, aldığımız güzel duyumlara göre Klein’da prestijli konserlerin de ardı arkası kesilmeyecek.

Peki DJ setler?

Onlar bildiğiniz gibi devam. Hatta daha da iddialı bir sezon kapanışı George Fitzgerald, Lee Burridge, Matthias Meyer ve Nico Stojan gibi isimlerle İstanbul’u bekliyor.

Tam aklınıza yatmadıysa da aşağıda ferman gibi bir 2018 listesi, ikna için hazır ve nazır bekliyor.

klein18

Haftaya Çarşamba görüşmek üzere efendim, gelirken takside kutu bira içmeyi ihmal etmeyin.