TRUE DETECTIVE’İN YÖNETMENİ JAKE GYLLENHAAL’I YANINA ALIYOR

TRUE DETECTIVE’İN YÖNETMENİ JAKE GYLLENHAAL’I YANINA ALIYOR


The American'da buluşuyorlar


En son John Wick ve Deadpool serilerinin yönetmenliğini yapan David Leitch’in yeni projesi The Division’da Jessica Chastain’le buluşacak Jake Gyllenhaal, bu sefer bol müzikli bir filmle karşımıza gelmeye hazırlanıyor.

jake_gyllenhaal_and_composer-conductor_leonard_bernstein-getty-h_2018

True Detective’in ilk sezonuyla büyük beğeni toplayan Cary Fukunaga’nın yönetmen koltuğunda oturacağı The American, ABD’li orkestra şefi, besteci, yazar ve piyanist Leonard Bernstein’ın hikayesini anlatacak. Gyleenhaal, tüm zamanların en büyük müzikallerinden plan West Side Story’nin de müzikleri başta olmak üzere daha bir çok önemli yapımın müziklerini besteleyen Bernstein’ı canladıracak.

Martin Scorsese’nin yapımcılığını üstlendiği Vinyl’ın senaristi Michael Mitnick’in Humphrey Burton’ın kaleme aldığı Leonard Bernstein biyografisinden uyarlayacağı The American’ın prodüksiyon çalışmaları bu sonbaharda başlayacak.

Projeyle ilgili “Birçok insan gibi Leonard Bernstein benim için de West Side Story ile çocukken hayatımda önemli bir yere sahipti. Ama yaşım ilerledikçe ve çalışmalarının kapsamını öğrenmeye başladığımda, modern Amerikan kültürünün önemli bir kısmı için kendisine borçlu olduğumuzu gördüm. Böyle güzel bir hayat hikayesini yetenekli arkadaşım Cary ile beyaz perdeye taşıyacak olmak ise son derece heyecan verici.” açıklamasını yaptı.

Bu aralar epey yoğun bir programı olan ve 2019’a kadar uzun ve yoğun bir maratonda çalışacak Jake Gyllenhaal, bakalım bu önemli hikayenin altından da kalkabilecek mi?