tohum otizm vakfı ile minecraft 101

tohum otizm vakfı ile minecraft 101


Farklı Bir Okul


Tohum Otizm Vakfı, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde hem otizme farkındalık yaratmak hem de küçük kardeşlerimizin eğitimi için ihtiyaç duydukları farklı ve çağdaş yaklaşımı sağlamak amacıyla özel bir projeye imza attı.

cover_tr

2 Nisan’da açılışı yapılan Farklı Bir Okul isimli proje, Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nun 4129Grey’le birlikte farklı ihtiyaçlara sahip olan öğrencileri yepyeni bir anlayışla geleceğe hazırlama amacıyla geliştirdiği tatlı mı tatlı bir proje.

Bu amacı uygulanabilir kılmak için Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nun binası gerçek mimari planına sadık kalınarak, özel çekilmiş üç boyutlu fotoğraflarla modellendi. Binanın iç ve dış mimarisi dijital ortama bire bir aktarıldı ve Minecraft oyunu içerisinde inşa edildi. Daha sonra sadece eğitim alacak öğrencilerin buluşabilecekleri bir server’a taşınan okul, bu sayede öğrencilerin dijital ortamdaki siber zorbalığa maruz kalmadan, kendi aralarında Minecraft’tan faydalanabilecekleri özel bir alanda tekrar hayata geçmiş oldu.

Aynı zamanda proje kapsamında dijital ortamda özel bir eğitim alanı yaratılıp yapılacak dersler için sürdürülebilir bir özel bir eğitim programı da hazırlandı. Danışmanlığını Bager Akbay’ın üstlendiği ve bir yıla yayılacak projenin eğitim programında teknoloji okur yazarlığı, Minecraft’ın yaratıcı modunda yapılabilecekler, 3D printer ile heykel, resim ve giriş seviyesinde kodlama yer alacak. Böylece okul, mekandan bağımsız ve sürekliliği olan bir eğitim projesine imza atmış olacak.

Eğitim programı ise Mayıs ayı içerisinde başlayacak. Bizce nefis bir haber.