80’LERDEYEMİŞ GİBİ YAŞAYAN AİLE GÜNÜMÜZE DÖNDÜ

80’LERDEYEMİŞ GİBİ YAŞAYAN AİLE GÜNÜMÜZE DÖNDÜ


Bir Yilin Ardindan 80’lerde Yaşamaktan Vazgeçtiler


Kanada’nın Guelph bölgesinde yaşayan genç bir aile, tam 1 sene boyunca 1980’lerdeymiş gibi yaşadı. 27 yaşındaki Blair McMillan, hayat arkadaşı Morgan Patey ve Trey ile Denton isimli iki oğluyla beraber vintage kıyafetlerden saç kesimlerine kadar 80’li yıllardan fırlamış gibiydi.

 

 

Koca bir yılı eski usül yaşayarak geçiren karı-koca, doğdukları yıl olan 1986’ya olan özlemlerini de bu süre içerisinde doya doya yaşadılar. Kendilerini 1986 yılında yaşadıklarına inandırarak bir yıl boyunca hayatlarını bu şekilde sürdürdüler. Halbuki Türk televizyonlarındaki ‘Seksenler’ adlı diziyi izlemeleri yeterli olabilirdi…

 

 

Çocuklarının 80'li yılları deneyimlemelerini istedikleri için de bu işe giriştiklerini söyleyen karı-koca, oğullarının bu deneyimi anlamak ve kavramak için çok ufak olduklarını fark edememişler sanırız. Belki de çocuklar 8-10 yaşındayken bunu yapmaları daha mantıklı olabilirdi.

 


Fotoğrafa bakınca “Bu adam nasıl 1986 doğumlu olur?” diyoruz.

 

Geçtiğimiz Pazartesi günü günümüze yani 2014’e geri dönen aile fertlerinden Blair McMillan, kendisiyle yapılan bir söyleşide; çocuklarının artık teknolojiden uzak kalmaması ve günümüze adapte olması için değişiklik zamanının geldiğini düşünüdüklerini ve bu yüzden tercih ettikleri yaşam tarzına son verdiklerini açıkladı.

 


Blair McMillan ve ailesi projeleriyle ilgilenen birçok kişiden VHS kasetler aldı.

En çok saçlarını ve aile odasında dinlendiği anları özleyeceğini söyleyen aile babası, son bir yılda yaşadıklarını çok olumlu bir deney olarak özetlerken; beklediğinden çok daha fazla eğlendiğini de ekledi. McMillan, bu duruma son verdikleri için içinin buruk olduğunu da söylemeden edemedi.

 


Ailenin televizyon, Nintendo ve video kaset oynatıcıyı barındıran konsolu.

 

Projeye ilk başladıklarında sevgilisi Morgan’ın akıllı telefonundan ve tabletinden uzak kaldığı için sıkıntılar yaşadığını belirten McMillan, bu sinirli dönemin de zamanla atlatıldığını söyledi. “Tamamen farklı bir dünyada yaşamak gibiydi.” diye tanımladığı deneyleri yüzünden etraflarında hiç arkadaşlarının kalmadığını söyleyen McMillan, 2014 yılında böyle bir hayat sürmenin imkansız olduğunu belirtti.