ASCIICAM İLE KOD GİBİ SELFIE’NİZ OLSUN

ASCIICAM İLE KOD GİBİ SELFIE’NİZ OLSUN


Selfie’ye Yeni Bir Rakip Mi Geliyor?


Selfie’ye yeni bir bakış açısı; ASCII. Bir web uygulaması olan ASCIIcam projesiyle; çektiğiniz fotoğraflar bolca sembol ve harften oluşarak kodlama gibi görünmenizi sağlıyor. 

 

 

ASCII kodu bilgisayarlarımızda görsel olarak girdiğimiz karakter, harf ve rakamların bilgisayar dilindeki halidir. Her yazdığımız şey, bilgisayarın hafızasında ASCII formatında tutulur. Açılımı ‘American Standard Code for Information Interchange’ olan ASCII; Türkçe’de ‘Bilgi Değişimi İçin Amerikan Standart Kodlama Sistemi’ anlamına geliyor.  

 

 

 

 

Eric Fredericksen’in tasarımı ve fikri olan ASCIIcam’e http://grumdrig.com/asciicam.html girdiğinizde bilgisayarınızın kamerasını açmak için onayınız isteniyor. İzni verdiğinizde sitede bulunan fotoğraf çekme özelliğiyle selfie’nizi çekiyorsunuz. Çekilen fotoğraf, ASCII koduyla elden geçirilerek değişik bir formata sokuluyor. ‘Text Art’ adı verilen bu sanat retro hastalarının ilgisini çekecek. Daha şimdiden ASCIIcam’e ‘Asciifie’ diyenler var, programla çektikleri fotoğraflarını #Asciifie hashtag’iyle sosyal medya hesaplarında paylaşanlar da.