ASOSYALLEŞTİREN TEKNOLOJİYE CEVAP GELDİ

ASOSYALLEŞTİREN TEKNOLOJİYE CEVAP GELDİ


Teknoloji Ve Asosyal çocuklar


80’li yıllarda dünyaya gelmiş bünyeler olarak evde Atari’miz, Commodore 64’ümüz eksik olmasa da; çocukluğumuzu doya doya parkta, bahçede, sokakta geçirdik. Ama bu şans son yıllarda doğan mini mini kardeşlerimize nasip olmuyor. Özellikle 90’lar sonları ve 2000’li yılların başında hayatımıza yoğun bir şekilde giren sayesinde asosyalleşmemek elde değil. Ki bunun daha akıllı telefonu var, tableti var, mini tableti var, var oğlu var….
 

 

Çocukların bu yazı da eve hapsolup Nicole Kidman beyazlığında geçirmemesi için bazı yabancı arkadaşlar ‘Not On App Store’ yani; ‘App Store’da Bulamazsınız’ adlı harika bir proje başlatmışlar. Son dönemlerde pek popüler olan “There is an app for that" söylemine karşılık olarak; her şeyin uygulamasının olmadığının altını çizmek isteyen Not On App Store, şehrin her köşesinde yapılacak bir çuval şey olduğunu zamane çocuklarına göstermek istiyor.

 

 

 

 

 

 

Bastırılan etiketler çocuk parklarına, sokaklara, her yere yapıştırılıyor ve site üzerinden paylaşılıyor. Tabii ailelere verilmek istenen ‘Çocuklarımızı sanal dünyada hapsetmeyelim.’ mesajı da bunun bir parçası.