AVRIL’E IRKÇILIK SUÇLAMASI

AVRIL’E IRKÇILIK SUÇLAMASI


Avril Lavigne Yeni Parçasi Hello Kitty Hakkinda Konuştu


Önce, son şarkısına hazırladığı videoyla Japon kültürünü nesneleştirdiği eleştirileriyle şimşekleri üzerine çeken ve bir anlamda Gam Gam Style'a oynayıp kulakları itinayla tırmalayan Avril Lavigne’in yeni şarkısını bir dinleyelim.

 

 

Şimdi de şarkının hikayesine geçelim. Hafta başında yaptığı açıklamada Lavigne, yeni parçası Hello Kitty’yi Nickelback üyesi kocası Chad Kroeger ile birlikte oturup yazdıklarını söylemişti. Japonca “Seni tatlı şey” anlamına gelen kelimeyle başlayan şarkı "Hello Kitty, çok aptalsın." nakaratıyla devam ediyordu.

 

Peki zamanın isyankar kadın kostümünü üzerine giyen Lavigne’i bu kadar renk içinde görmek sizi de şaşırttı mı? Lavigne’in de yaptığı açıklamaya göre bu videoda tamamen Japon sanat yönetmeni, Japon yönetmen ve Japon kostüm tasarımcılarıyla çalışıldı. Video da Tokyo’da çekildi. Dolayısıyla Lavigne’e göre herhangi bir ırkçılık ihtimali olasılık dahilinde bile değildi. Twitter üzerinden konu hakkında yaptığı açıklama da şöyleydi:

 

 

Avril bu suçlamaya “Ben Japon kültürünü çok severim, yılımın yarısını zaten Japonya’da geçiririm.” diyerek “Benim de Japon arkadaşlarım var.” klişesine bir adım daha yaklaştı. Geçtiğimiz sene Katy Perry de Amerikan Müzik Ödülleri’nde Prism parçasının performansında geyşa temalı şovundan ötürü aynı eleştirileri göğüslemişti.