BİR UTANÇ KAYNAĞI OLARAK: NYPD

BİR UTANÇ KAYNAĞI OLARAK: NYPD


Twitter'dan Kaçmaz


Amerikan dizilerinden aşina olduğumuz New York polis teşkilatının basından sorumlu bir çalışanının beyin loblarının her ikisi de iflas etmiş olacak ki, Twitter üzerinden bir kampanya başlattılar. Sahte gülücüklerle süsledikleri alt mesajı yüksek etnik köken cümbüşü bir fotoğraf yükleyip, herkesin #myNYPD hashtag’i ile paylaşım yapmak üzere cesaretlendiren polisler, Twitter’ı Amerikan vatandaşlarının ifade özgürlüğüne bırakırken sonuçları düşünmedikleri aşikar.

 

 

İnsanların polislerle etkileşiminin başları beladayken, tutuklanırken ya da dayak yerken olduğunu düşünürsek, tam olarak hangisini fotoğraflayacağımızı kestiremesek de, Fruitvale Station trajedisini hala unutamayan, Occupy Wall Street’ten sahneleri hala beyinlerinde tekrarda oynatan Twitter aktivistleri #myNYPD hashtag’ini polis ile ‘güzel’ anılarını paylaşmak suretiyle renklendirmenin yolunu buldular.

 

 

 

İfade özgürlüğünün lüks olduğu bir ülkenin vatandaşları olarak empati kuramadığımız bu sosyal medya pazarlaması faciasını şaşkın bir şekilde uzaktan izliyoruz.