BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: JULIAN CASABLANCAS

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: JULIAN CASABLANCAS


Julian Şahsi Oynuyor


Yıllardan 2001; 36 dakika 28 saniyelik süresiyle Is This It adlı bir albüm yayınlanıyor. Saçma pop şarkıları, nu-metal ve bol altın kolyeli rap'çilerin arasından şık hareketlerle sıyrılan The Strokes, garage rock'ı tekrar hak ettiği yere getirmeyi başarıyor. Ardından da büyük bir furyanın başlangıcını yapıyor. Julian Casablancas isimli yağlı saçlı, içtiği sigara miktarı sesine yansımış bir frontman, uzun zamandır eksikliği çekilen rockstar kontenjanına ilaç olacak gibi görünüyor.

 

 

Aradan yıllar geçiyor, The Strokes yayınladığı diğer stüdyo albümleriyle birlikte tahtını iyice sağlamlaştırıyor. Ne kadar büyümüş olursak olalım Julian Casablancas'ın yeri her zaman ayrı oluyor. O Casablancas, 2009 yılında kariyerinin ilk solo albümünü yayınlamaya karar veriyor. Angles ve Comedown Machine'de The Strokes'un da kanına girecek 80'ler tutkusunu Phrazes For The Young'ın her saniyesine yansıtıyor Julian.

 

Evet yanılmadınız; bu gece ilk solo Julian Casablancas albümü Phrazes For The Young'la içeceğiz buz gibi tombul şişeleri. O çok sevdiği, üstünden çıkarmadığı deri montundan bahsettiği Out Of The Blue'yla Phrazes For The Young mesaimize başlıyoruz.

 

 

Synth'leri, videosu, altyapısı, kısacası her şeyiyle 80'lere ait pop hiti görünümündeki 11th Dimension alacak sazı eline. Ardından da ballad açlığımızı 4 Chords of The Apocalypse'le gidereceğiz. Hafiften country soslu vokallerine şahit olacağız Julian'ın. Arpejleriyle su gibi akan River of Brakelights'a kulak kabartacağız. Oryantal esintilerden geçilmeyen Tourist'i dinleyeceğiz. Melankoli lazım geldi mi de Glass'i son ses eşlik edeceğiz. Sonlarındaki Kıraç solosuna rağmen hem de…

 

Julian Casablancas'ın kafasındakileri tam olarak sahaya yansıtabilmek adına kaydettiği bu solo albüm, herhangi bir grup frontman'inin "Bir de bunu deneyelim bakalım." diyerek öylesine yayınladığı solo albümlerden biri değil kesinlikle. Sapına kadar rockstar olan bir adamın, aynı zamanda gerçek bir müzisyen ve de bir şarkı yazarı olduğunu olgunluk çağında kanıtladığı bir albüm Phrazes For The Young. Kendisine gereken ehemmiyeti göstermeniz dileğiyle. Hatta mümkünse yanında tombul şişe biralarla.