BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: LOTP – FANTASY BLACK CHANNEL

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: LOTP – FANTASY BLACK CHANNEL


Neredesin Late Of The Pier?


Şu aralar geri dönmesini en çok istediğimiz grup, 25 yıllık bir geçmişe sahip olan, 10 albümlü bir grup değil.  2008’de yayınladığı bir albümü var sadece. O günden bu yana yeni albümü için kapılarda nöbet tuttuğumuz İngiliz grup Late of The Pier’dan bahsediyoruz.

 

 

Erol Alkan prodüksiyonlu Fantasy Black Channel’la müzik piyasasına roket gibi bir giriş yapan, ama o gün bugündür sesi soluğu çıkmayan Late of The Pier şerefine kaldırıyoruz tombul şişe biralarımızı bugün. Geçtiğimiz haftalarda VICE’ın bile uğruna “Nerede lan bu herifler?” temalı koca bir yazı yazdığı, dünyanın en eğlenceli albümlerinden birine imza atan Late of The Pier nerede? Dağıldılar mı? Dağıldılarsa neden haber vermediler? Günün birinde yeni bir Late of The Pier albümüne daha uyanabilecek miyiz?

 

 

Albüm; ne kadar eğlenceli olduğunu saniyesinde belli eden enstrümantal Hot Tent Blues’la açılıyor. Vintage synth’ler ve gitarlar, İngiliz müzik endüstrisinin son dönemlerindeki en orijinal albümlerinden biri içine mesaiye başlıyor. Broken’la muazzam indie dance partisi start alıyor. Buz gibi tombul şişe biralar da kafaya dikilmeye başlıyor. Hit olmak için dünyaya gelmiş Space And The Woods, tribal davullar ile iflahımızı kesen The Bears Are Coming ve adrenalin pompalatan Heartbeat albümün enerjisini bir an olsun bile düşürmüyor.

 

 

Albümün zirve noktasına yaklaştığımızda ise; ölüyü bile diriletebilecek Focker’la karşılaşıyoruz. Indie Club Night’larda çalındığı anda cinnet dolu bir eğlenceye mahal veren şarkı, Late of The Pier’ın ne kadar orijinal bir grup olduğunun en büyük kanıtlarından biri.

 

Kapanış şarkısı Bathroom Gurgle, henüz sadece tek albüme sahip bir gruptan beklenmeyecek derecede olgun bir şarkı. Indie rock’ın progresiflikle olan imtihanı, Late of The Pier’ın zaferiyle sonuçlanıyor.

 

 

Albümü yıllar sonra tekrar dinlediğimizde hala ilk günkü gibi harika olduğunu ve Late of The Pier’ın bir an evvel mesaiye tekrar dönmesi gerektiğini yüzüncü kez anlıyoruz. Haydi be LOTP; koş gel artık. Tombul şişe bira da olmasa yokluğun çekilmez…