BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: MASSIVE ATTACK – HELIGOLAND

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: MASSIVE ATTACK – HELIGOLAND


Massive Attack İle Ateş Basmasi


Massive Attack bir sabah kalktığında eşi dostu stüdyoya toplamaya karar verdi. Damon Albarn’u aradı, Tunde Adebimpe’e telgraf çekti, Hope Sandoval’a mektup yazdı, Guy Garvey’i çırağa çağırttı ve Martina Topley-Bird’e el etti. Kimse Massive Attack’ın teklifini reddetmedi. Bu trip hop’un en güzel imece örneklerinden biri sonucunda ortaya, kasa kasa soğuk tombul şişe bira açtıran albüm Heligoland çıktı.

 

Bu akşam bayramlık ağzımızı soğuk tombul şişelerle, Heligoland eşliğinde dolduruyoruz.

 

Heligoland’da karşımıza daha sakin bir Massive Attack çıkıyor. 100th Window ve Mezzanine’ın o saldırgan Massive Attack’ı gitmiş yerine aşk kokan, naiflik kokan şarkılarla yepyeni bir Massive Attack gelmişti 2010 yılında.

 

 

Pray For Rain ile TV On The Radio’nun solisti Tunde Adebimpe mikrofonun başına geçiyor ve Heligoland’ın kırmızı kurdelesini kesiyor. Pray For Rain’le albümün başlama zilini duyuyoruz ve buzdolabından ilk soğuk tombul şişe biramızı kapıyoruz.

 

 

Tunde Adebimpe’in bıraktığı mikrofonu Martina Topley-Bird adına yakışır bir şekilde muhabbet kuşu gibi dolduruyor. Babel ile Martina Topley-Bird, yumuşak sesi ile kulaklarımızı dolduruyor. Babel’in sonuna gelirken, ilk biramızın da sonuna geliyoruz. Guy Garvey ve Massive Attack, Flat Of The Blade’e girerken biz de yeni soğuk tombul şişeye giriyoruz.

 

 

Şimdi yepyeni tombul şişenizi kapın ve arkanıza yaslanın. Zaman Massive Attack ile yoldan çıkma zamanı. Zaman Massive Attack ile aşk yapma zamanı. Zaman Paradise Circus zamanı. Mazzy Star ile edepli ve platonik çizgisinden bir adım bile çıkmayan Hope Sandoval, Paradise Circus ile günaha davet ediyor. Paradise Circus sayesinde edindiğiniz taze ateş basmasını, soğuk tombul şişe biranıza gömmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

 

 

Massive Attack, Heligoland’de çalışan emekçileri de unutmuyor. Massive Attack ve Damon Albarn, emekçiler için bir türlü gelmek bilmeyen hafta sonuna Saturday Come Slow ile selam veriyor. Bize “Şerefinize emekçiler!” diyor ve sessizce kayboluyor.