BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: TARKAN – KARMA

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: TARKAN – KARMA


Megastar Olmak


Sene 2001. Dünya koca bir çağ atlamış. Çoğu şey değişmişti. Moda değişmişti, kültür değişmişti, Çelik bile değişmişti. Yalnız tek bir şey değişmemişti: Tarkan’ın megastar olduğu gerçeği!

 

Bu gece Tarkan’ın şerefine, Karma albümünün şerefine açıyoruz soğuk tombul şişelerimizi ve arkamıza yaslanıyoruz.

 

 

Karma’nın ayak sesleri Kuzu Kuzu ile duyuldu önce. Sözü ve bestesi Tarkan’a ait olan, Tarkan’ın ikileme aşkına sadece küçük bir örnek teşkil eden Kuzu Kuzu, tek başına yayınlandı. Yayınlanır yayınlanmaz Türkiye’de tüm zamanlarda en çok satan single’ı oldu.

 

 

Kuzu Kuzu ile popülerliğine popülerlik katan Tarkan, albüm öncesi dönemde resim kriziyle başa çıkmak zorunda kaldı. Tarkan’ın kendisine ait olan fotoğrafları basına sızdırıldı. Adım başı ahlaki tabuya çarpabildiğimiz ülkemizde Tarkan çok zor bir durumda kalmıştı. Ama alışkın olduğumuz yaklaşımın dışına çıkan Tarkan, resimlerin kendisine ait olduğunu ve hayatının kimseyi ilgilendirmediğini söyledi. Böylece megastarlığına megastarlık katmış oldu.

 

 

Karma albümü Rusya’dan en çok satan yabancı albüm oldu. Yurtdışı satışlarıyla birlikte Türkiye’de tüm zamanların en çok satan üçüncü albümü oldu. Bu başarıya bir tombul şişe bira açılır.

 

 

Tarkan’ın evladiyelik albümü Karma, yaylıların bol olduğu ve Hint müziği esintileri taşıyan Aşk ile başlıyor. Dünya malının dünyada kaldığını pek güzel açıklayan Tarkan, albüme sakin bir giriş yapıyor Aşk ile. Fark etmeden ritmi Ay yükseltiyor. “Ahhhğ! Bir bilse…” diye girince Tarkan, yerimizde durmak pek mümkün olmuyor.

 

 

Duygusallığın dozunu istediği zaman arttırabilen Tarkan bize sıradaki biramızı Gitti Gideli ile açtırıyor. Ardından Karma’da gözyaşları sel oluyor. Tarkan bize yüklendikçe yükleniyor. Söz ve bestesi Mazhar Alanson’a ait olan Yandım başlıyor. Yetmiyor, O’na Sor giriyor vicdansızca.

 

 

Bizi harap eden Tarkan durumu Hüp ile yaklaşık yedi saniyede toparlıyor. Karma, Hüp’ten sonra biranın boğazdan aktığı gibi akıyor.  

 

Her albümünde imaj değişikliğine giden Tarkan, en büyük evrimini Karma albümünde yaşadı. Her daim kaliteli pop müziğin peşinde olan Tarkan, bu özelliğini kaybetmedi Karma albümde. Bizim lafımız Tarkan’ın imaj değişimine. Karma’nın çıkmasıyla nice baba yiğit kendini bir anda berberde buldu. Artık vakit saçı darmadağın yapma vaktiydi.

 

Popüler kültürümüzü bir bakışıyla değiştiren adamın şerefine ne kadar tombul şişe bira açsak az.