BOB DYLAN UCUZ ATLATTI

BOB DYLAN UCUZ ATLATTI


Rolling Stone - Dylan çikmazi Son Gelişme 


Yeryüzünde yaşayan en büyük efsanelerden biri Bob Dylan'a, Fransız Rolling Stone’da yayınlayan röportajında Hırvatlarla ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle geçtiğimiz sene dava açılmıştı.

 

Davayı açan taraf, Bob Dylan'ın Hırvatlar ve Hırvatistan hakkında söylediği sözlere kafası bozulan Fransa Hırvat Konseyi'ydi. Dava açılan cümleler ise Fransız Rolling Stone'un Eylül sayısında yer alıyordu. Dylan bu röportajda, ABD'de bazı beyazların kölelik sistemine hala destek verdiğini iddia etmiş ve  "Bir köle sahibinin kanını taşıyorsanız siyahiler bunu hemen hissedebilir." diye eklemişti.

 

 

Fransa Hırvat Konseyi’nin açtığı dava açmasına neden olan cümleler ise röportajın devamında saklıydı. Aynı durumun Yahudiler'dde Naziler’e karşı olduğunu söyleyen ve "Sırplar da Hırvat kanının kokusunu hemen alır." ifadelerini kullanan Dylan’ın başı birkaç aydır fena ağrıyordu.

 

Dylan’ın avukatının yaptığı açıklamaya göre bu hafta başında dava düştü. Davanın bu kadar çabuk düşmesinin sebebi de çok net: Bob Dylan’ın herhangi bir şekilde bu röportajı yayınlaması için Rolling Stones Fransız şubesine izin vermemiş olması. Anlaşılan daha önce birçok ayrımcılık davasına konu olan derginin baş editörü Michael Birnbaum’un canı biraz daha sıkılacak.