DENVER’DA ESRAR SERALARI TÜRÜYOR

DENVER’DA ESRAR SERALARI TÜRÜYOR


Seracilikta Yeni Moda


Amerika’nın Colorado eyaletinde yeni yılın ilk günü itibariyla esrar satışı yasallaşmasının ardından marijuana sektörü altın çağını yaşıyor.

 

 

Seracılık yatırımı yapmak isteyen girişimciler ve varolan seralarını geliştirmek isteyen yatırımcılar için Colorado eyaletinin en büyük kenti olan Denver şu günlerde kafa açıyor.

 

Organik esrarın serbest olduğu Amerikan marijuana pazarında son moda; esrar seraları.

 

 

Denver’da bulunan River Rock adlı esrar üretim şirketi bu seralara büyük yatırım yaparak dikkat çekti. Yakın zamana kadar gizli kapaklı yetiştirilen çoğu esrarın River Rock gibi seralara girmesi çok olası görünüyor. Çünkü; ot seralarının maliyeti çok düşük ve çevre dostu.

 

 

Şirketin CEO'su John Kocer, sektörde sera gibi ışık alan ve kapalı bir mekanda üretim yapan tek şirket olduklarını belirtirken; gelecekte domates, soğan yetiştirir gibi üretime geçmenin büyük bir trend olacağını söylüyor. Kocer ayrıca; River Rock’ın aylık elektrik faturasının 25.000 dolar olduğunu ama bu faturanın sadece 2.500 dolarının kendi seracılık bölümünde kullanıldığını belirtiyor. İlerleyen aylarda üretimini üçe katlamak isteyen River Rock, ot seralarını büyütmeyi planlıyor.