GOOGLE, TORBACILARIN YAKASINA YAPIŞIYOR

GOOGLE, TORBACILARIN YAKASINA YAPIŞIYOR


Yeşilay Gibi Google


İnternet sayesinde otsepeti.com'dan alışveriş yapıyormuşçasına kolayca uyuşturuculara ulaşılabildiği aşikar. Hatta o kadar kolay ki; Google'den "Kaç para lan bi sarma?" diye arama yapıp cevabına bile ulaşabiliyoruz neredeyse. Amerikan hükümeti de bunun farkında olduğu için Google'a tam saha pres uygulamaya başladı.

 

Amaç yasadışı maddelerin ulaşımına engel olmak veya nasıl bir torbacı olunacağını öğrenmek isteyen insanları engellemek. Amerikan hükümeti; Google aramalarında "Nasıl torbacı olurum?", "En yakın ot pazarı nerede?", "Nasıl ev soyarım?" gibi soruların sıkça sorulduğunu fark etmiş. Bunun üzerine yapılan baskılarla Google'ı ikna etmeyi başarmış.

 

 

Google, darlamaların sonucunda 120 yeni çalışanı bünyesine katmış. Bu 120 çalışanın amacı; yasadışı maddelere Google yoluyla ulaşmayı engellemek, yapılan reklamları raporlamak ve yukarıda saydığımız "Nasıl torbacı olurum?" türevi soruların sonuçlarını sistemden silmek.

 

Anlayacağınız; bazı eyaletlerinde otun serbest bırakılmasıyla tam bir "Yeşil" cenneti haline gelen Amerika, işin daha da ileri boyutlara gitmesini engellemek için Google'ın ümüğünü sıktı ve istediğini aldı.