İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: WHAT MAISIE KNEW

İÇİP İÇİP İZLENECEK FİLMLER: WHAT MAISIE KNEW


Böyle Ana Baba Olmaz Olsun


Bu akşam 2012’nin sinema dünyasındaki gizli kahramanlarından birine konuk oluyoruz. Dünyanın en tatlı kız çocuğuyla tanışmak ister misiniz? Çocuk sevmeyenleri bile acilen çocuk sahibi olma hissiyle dolduracak kadar tatlı bir kız çocuğu hem de. Onata Aprile’ın Maisie’yi canlandırdığı What Maisie Knew, birçoğumuz için oldukça tanıdık gelecek aile içi travmalar üzerine kurulu bir film.

 

 

Ekstra olarak True Blood’ın endamlı Viking vampiri Eric Northman’ı canlandıran Alexander Skarsgard’ı dünyanın en naif adamlarından biri olarak Maisie’ye kol kanat gererken görebilmek mümkün. Bu yürek burkan, kimi zaman ise içleri ısıtan oldukça sade hikayede tombul şişe biralarımız en iyi dostumuz olacak.

 

Skarsgard haricinde Julianne Moore’u sıkıntılı rockstar anne, usta İngiliz oyuncu Steve Coogan’ı sadakatsiz baba, Joanna Vanderham’ı ise Maisie’ye annesinden bile daha iyi anne olan Margo rolünde izleyeceğiz.

 

 

Evlilikleri yıkılan bir anne babanın arasında adeta bir eşya gibi oradan oraya sürüklenen dünya tatlısı Maisie’ye sahip çıkan Lincoln ve Margo, anne – baba olmak için kan bağına gerek olmadığını kanıtlıyorlar. İşin garip tarafı Lincoln ve Margo, ayrılan anne ve babanın yeni sevgilileri olarak Maisie’nin hayatında yer ediyor. Alkolik ve kafası karışık anne ile işkolik baba arasında kalan Maisie’ye bakmak bu ikiliye düşüyor. Bu sırada da aralarında tatlı bir aşk başlıyor. İdeal anne ve baba profiline oldukça yakın duran Margo ve Lincoln, yaşam standartlarının düşüklüğüne rağmen zengin anne ve babanın yapamadığını yapıyor.

 

Oldukça sade bir şekilde mesajı yerine ulaştıran What Maisie Knew, arka planda kalmasına rağmen 2012’nin en iyi filmlerinden biri. Bu aynı anda dünya tatlısı ve iç burkucu olabilen filmi, tombul şişeler eşliğinde izlemek yararınıza olacaktır.