KARADENİZ’DEN İNOVATİF MİNARE

KARADENİZ’DEN İNOVATİF MİNARE


Minareye Farkli Bir Bakiş Açisiyla Bakmak


Yurdumuz insanının keskin zekasına hayran olmamak elde değil. Özellikle de konu Karadeniz insanı oldu mu hayal dünyasının sınırlarını oldukça yüksek tutmamız gerektiğinin farkındayız. Karadeniz halkının üstün zekası ve yeteneği her zaman bizleri tebessüm ettirmeyi başarıyor. Bugünün akıl tutulması yaşatan haberi ise; hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde Rize’den geldi.

 

Çamlıhemşin-Ayder kara yolu kenarında bir rafting tesisi işleten Yaşar Çavuşoğlu, tesisinde bulunan mescide araba lastiklerinden minare yaptı. 

 

Kendi işletmesi içinde yaptırdığı mescidin beklediği ilgiyi görmemesinden ve yoldan geçenlerin mescidi fark etmemesinden yakınan Çavuşoğlu, bu sorunu ortadan kaldırmak için pratik bir çözm bulmuş. 

 

Önce inşa ettirdiği ilk mescidi yıktıran Çavuşoğlu, daha kolay görülebilmesi için yolun daha yakınına yeni bir mescit inşa ettirdi. Yeni mescidin hemen yanında durmakta olan aydınlatma direğini de minare işlevi görmesi için araba lastikleriyle donattı. Bununla da yetinmeyen dahi işletmeci, direğe doladığı lastiklere ışıklandırma sistemi yaptı.

Gülerken düşündüren minareden manzaralar şöyle;