MÜHENDİS PRENSESLER TAM GAZ DEVAM EDİYOR

MÜHENDİS PRENSESLER TAM GAZ DEVAM EDİYOR


Bizim Beynimizin De Sol Lobu Var


Nurtopu gibi kızları olacağını öğrendiğinde, emzikten çocuk bezine kadar her şeyin pembesini alan, büyüdüklerinde ise LEGO yerine Barbie bebek hediye ederek bilinçaltını prenseslikle dolduran, evcilik oynatarak gelecekteki rolüne hazırladığını düşünen ebeveynlere düşman oyuncak markası GoldieBlox’tan yeni reklam geldi.

 

‘Princess Machine’ isimli reklamlarında, Beastie Boys’un ‘Girls’ şarkısını izinsiz kullanan ve mahkemelik olan oyuncak markası, davayı kaybetti. GoldieBlox, internet sitesi üzerinden özür dileyerek, kızların mühendislik, bilim ve matematik eğitimini destekleyen bir hayır kurumuna bağış yapmak suretiyle Beastie Boys ile anlaşmaya vardı.

 

 

Son reklamında 80’lerin ünlü reklamı ‘This Is Your Brain On Drugs’a gönderme yapan marka, 20 Nisan’daki Paskalya’ya selam çakarak, yumurtayı prenses kılığına sokuyor. Beyinleri zorla pembeleştirilmeye çalışılan kızların birer prensesten fazlası olduğunu bir kez daha kanıtlayan reklamın mimarı GoldieBlox’a henüz keşfetmediği Nil’in ‘Çocuk da Yaparım Kariyer de’ şarkısına göz atmasını öneriyoruz.