PATHE’NİN ZULASINDAN ÇIKAN THE ROLLING STONES

PATHE’NİN ZULASINDAN ÇIKAN THE ROLLING STONES


Geçmişe Yolculuk


Pathé, geçtiğimiz hafta 1896 – 1976 arasını kapsayan 85.000 filmlik arşivinin her bir nadide parçasını yüksek çözünürlükte YouTube’a yüklemişti. Görsel dünyanın görüp görebileceği en büyük hayır işlerinden birini yapan Pathé, geçmişe dair kaçırdığımız her şeyi bir klik ile ayaklarımıza serdi. Sevgili Pathé’nin, bizi yılbaşı sabahına uyanmışız gibi sevindirdiği hediyenin içinden The Rolling Stones’un kariyerindeki dönüm noktaları da çıktı.

 

Gitarist Brian Jones’un 69 yılındaki ölümünden iki gün sonra, grubun London Hyde Park’ta vuku bulan ilk konserinde Jones’u yad etmek için 3.500 beyaz kelebeği kalabalığa saldığını görüyoruz.

 

 

67 yılında uyuşturucu bulundurmakla suçlanan grubun davasının düştüğü gün, hayranlarının üşüştüğü Rolls Royce’undan kolunda o zamanki sevgilisi Marianne Faithfull ile inen Mick Jagger, temize çıkmanın dayanılmaz hafifliği ile basın toplantısı yapıyor.

 

 

64 yılından gelen 6 dakikalık renkli filmde otostop çeken The Rolling Stones üyelerine bakmadan geçen sürücüler, hayatlarının hatasını yaptıklarından bihaberler.