TWITTER TASARIMINI DEĞİŞTİRİYOR

TWITTER TASARIMINI DEĞİŞTİRİYOR


Facebook’a Beş Kala


Daha bir ay önce tasarımında gözle görülür değişiklikler yapan Twitter, yine tasarım değiştiriyor. Twitter’ın blog’unda duyurulan yeni tasarım çok yakında yayında olacak.

Canı sıkıldıkça tasarım değiştirmeye başlayan Twitter, bu seferki tasarımıyla iyiden iyiye Facebook’a benzeyecek gibi. Yeni tasarımında; Tweet’lerin aktığı ekranla Google Plus’a da benzerlik gösteren Twitter bakalım kullanıcılarından nasıl tepkiler alacak?

 

 

 

Gördüğünüz üzere yeni Twitter tasarımında; profil fotoğrafı Google Plus ve Facebook’taki gibi sol açığa transfer oluyor. Ayrıca; Facebook’taki gibi Kapak Fotoğrafı da yeni Twitter’da yerini alıyor. Son zamanlarda görsellik hala sosyal medyadaki en iyi paylaşım şekli mi, değil mi diye tartışılırken Twitter’ın görselliğe odaklı yeni tasarımı bir cevap olarak da ele alınabilir. Görünüşe göre bundan sonra daha az metinli, daha çok görselli Tweet’ler göreceğiz.

 

 

Twitter, yeni tasarımıyla birkaç yeni özelliğini de hayatlarımıza sokmaya hazırlanıyor.  Twitter, bundan böyle En iyi Tweet’lerimizi ‘Best Tweets’ özelliğiyle gözümüze sokacak. En yüksek erişim sağlayan Tweet’lerimiz biraz daha büyük görünecek. ‘Pinned Tweet’ yani; ‘Tweet Tutturma’ özelliğiyle de istediğimiz Tweet’leri işaretleyip yukarıda görünmesini sağlayabileceğiz. Son olarak da; ‘Filtered Tweets’ özelliğiyle Tweet akışında diğer kullanıcıların attığı Tweet’leri görüntülerken zaman, fotoğraf, video ya da atılan cevap Tweet’leri olarak filtreleyebileceğiz.