WES ANDERSON’IN GÖRSEL ÇÖZÜM ORTAĞIYLA TANIŞIN

WES ANDERSON’IN GÖRSEL ÇÖZÜM ORTAĞIYLA TANIŞIN


Roket Gibi Şirket


"Gabriel Sanches kimdir? LookFX nedir? Wes Anderson nasıl bir insandır?" soru üçlemenize sırasıyla cevaplarımızı yapıştırıyoruz…

 

Gabriel Sanches'in telefon numarasını almış olsaydık, "Felaket Yetenekliler" başlığı altında hızlı-aramaya kaydedeceğimiz bir görsel tasarımcı olurdu. Daha önceki çalıştığı projeler: Black Swan, Limitless, The Darjeeling Limited.

LookFX ise beyefendinin çalıştığı görsel efekt şirketi. Şirketin sorumluluğunda olan projeler ise: Game of Thrones, Life of Pi, Moonrise Kingdom, Man of Steel ve konumuza geri dönmemiz gerekirse The Grand Budapest Hotel.

 

 

Wes Anderson'ın nasıl bir insan olduğuna gelirsek, onu biz de bilmiyoruz… Fakat The Grand Budapest Hotel'in görsel efekt sorumlusu Gabriel Sanches'in anlattığına göre ne istediğini sonuna kadar bilen, hiçbir şekilde setteki insanlara insiyatif bırakmayan, iyi anlamda bir kontrol delisi kendisi.

 

Anderson'ın "masterpiece"i olarak kodlayabileceğimiz The Grand Budapest Hotel'deki enfes renklerdeki pastacı Mendl's, otelin spasındaki asalet, teleferiklerin waltz eylercesine hareketleri, color correction'ın kusursuzluğu dikkatinizi çektiyse aşağıdaki videoyu sonuna kadar izleyin, ağzınız yarım karış açık Sanches'in adını bir yerlere not edeceksiniz. İleride hastası olacağımız birçok filmin de prodüskiyonunda şimdiden çalışmaya başlayan sanatçının ellerinden öpüyoruz.