AKILLI AMA ÇOK AKILLI BİSİKLET ÇIKIYOR

AKILLI AMA ÇOK AKILLI BİSİKLET ÇIKIYOR


Gönül Rahatliğiyla Pedal çevirebilirsiniz


Havalar açtıkça insanın bisiklete binesi geldiği günler de geldi. Bisiklet iyi, güzel de; yaşadığımız şehirde sürmek çok tehlikeli diyenlerdenseniz; tam sizler için tasarlanmış bir bisikletle tanıştıracağız sizleri.

 

 

Ali Zahid adlı bir girişimcinin tasarladığı akıllı bisiklet Vanhawks Valour, en az kendisi kadar akıllı telefonlarınızla uygulama aracılığıyla bağlantı kurarak sürücüsünü yönlendiriyor.

 

 

Uygulamasının ve giyilebilir teknoloji ürünü akıllı saatinin içinden girilen navigasyon bilgilerini sürücüye titreşim ve LED ışıklı uyarı özellikleriyle aktaran bisiklet bununla da kalmıyor; yapılan mesafeden tutun da yakılan kalori miktarına kadar her türlü bilgiyi sahibine veriyor.

 

 

 

Kontra pedallı Vanhawks Valour’ın en güzel özelliği ise; trafikte giderken devreye giren kör nokta algılama sistemiyle kullanıcısını titreşimle uyarıyor ve güvenli bir sürüş sağlıyor olması.

 

 

Karbon fiber malzemeden üretilen 7 kilo 250 gram ağırlığındaki bisiklet, şu günlerde anlı ve de şanlı bağış platformu Kickstarter’da salınıyor.