ALASKA’DA TERK EDİLMİŞ ESKİMO OTELİ SATILIYOR

ALASKA’DA TERK EDİLMİŞ ESKİMO OTELİ SATILIYOR


üstelik Sadece 300.000 Dolara


Soğuğu haricinde tam yaşanacak yer olan Alaska’da vakti zamanında terk edilmiş bir iglo otel satılığa çıkarıldı. Eskimoların genellikle ava çıktıkları dönemlerde geçici olarak içinde yaşadıkları kar ve buzdan yapılma iglo diye anılan evlerini bilirsiniz. İşte, o evlerin daha büyüğünün yapıldığını ve bir dönem otel olarak kullanıldığını düşünün. Son 20 yıldır hiç kullanılmayan bu iglo otel, 70’li yıllarda inşa edilirken terk edilmiş ve hiçbir zaman tamamen bitirilememiş.

 

 

1996 yılından beri mekanın sahibi olan Brad Fisher, otel en yakın kasabanın yaklaşık 30 kilometre uzakğında olduğu için inşaatı tamamlayamamış. Bu yüzden satılığa çıkarttığı buz oteli için 300.000 dolar talep ediyor.

 

İglo’lar delikanlı yapılar oldukları için kışın sonuna kadar erimezler. Yaz sıcakları geldiğinde de “Her iglo önce donacak, sonra eriyecek” lafını doğrularcasına erimeye başlarlar.

 


Wes Anderson’ın The Grand Budapest Hotel’inin Alaska şubesi 

 

Deneyimli bir Eskimo avcısının, tek bir kar bıçağı kullanarak bir saat gibi kısa bir sürede bir iglo yapabildiği gerçeğini öğrenince; bu oteli kaç günde inşa etmişlerdir diye kendinize sormamanız elde değil. Hem yarım kalmış hem de elektriği dahi olmayan bu otel kendisini satın alacak babayiğiti bekliyor.​