BİR JOKER HİKAYESİ

BİR JOKER HİKAYESİ


Jack Nicholson Nasil Joker Oldu? 


Şimdi 80’lere geri dönüyoruz. Yönetmenliğini Tim Burton'un yaptığı 1989 tarihli Batman filmi Warner Bros. şirketinin ilk Batman filmiydi. Filmin dört yapımcısından biri de Michael Uslan idi. Sizleri çocukluk yıllarınıza geri döndürecek bir hatırlatmayı da filmin afişiyle yapalım:

 

 

Joker rolü için listede Tim Curry, Willem Dafoe, Robin Williams ve James Woods’un isimleri vardı. Hatta David Bowie’nin ismi bile listede yer alıyordu. Ancak yapımcı Michael Uslan ve filmin yaratıcı kadrosunun başı Bob Kane'nin tercihinin 1980'lerden bu yana Jack Nicholson’dan yana olduğu biliniyordu.

 

Yani aslında Joker’i kimin oynayacağı daha ilk baştan belliydi. Bir gün bir kafede otururken gazetesinin sayfasını açan yapımcı Uslan, Joker ilhamını The Shining filmiyle gönüllerde taht kuran Jack Nicholson'un “Here’s Johnny!” suratından almıştı bile. Çantasındaki boya kalemlerine sarılan Uslan Joker’i çoktan bulmuştu:

 

 

Nicholson’ın Joker rolüyle 50 milyon dolardan fazla ücret aldığı rapor edilmişti. Şimdi sizi filmin en güzel sahnesiyle baş başa bırakıyoruz: