BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: KYUSS – WELCOME TO SKY V…

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: KYUSS – WELCOME TO SKY V…


Kasa Kasa Biralar Dile Geliyor


Şöyle arkanıza yaslandığınızda çalan müzik size soğuk tombul şişe biralar açtırsın, sizi bir çöl ortamına taşısın, kafanızı hafif hafif sallandırsın, damarlarınızdan rock’n roll akıyormuş gibi hissettirsin ister misiniz? O zaman kendinizi hazırlayın, uzun zamandır görmediğimiz dostumuz Kyuss, evladiyelik albümü Welcome To Sky Valley ile geliyor.

 

 

Amerikalıların stoner rock dediği bizde gitarların ağladığı, davulun dile geldiği, vokallerin yangın sesinin eşlik ettiği müzik olarak bilinen tarzın taçsız kralı Kyuss, Welcome To Sky Valley’i 1994’te yayınladı. Kaydedildiği gibi önümüze servis edildiğini hissettiğimiz, her şarkısında ağzımızda resmen grubun tadını aldığımız sayılı albümlerden biri Welcome To Sky Valley. Albümü dinlerken ağzınıza gelen çöl sıcağını soğuk biralarınızla geçiştirin ama çöl hissiyatını sakın kaybetmeyin. Welcome To Sky Valley boyunca o hissiyata ihtiyacınız olacak.

 

Kyuss’ın üçüncü albümü olan Welcome To Sky Valley, Josh Homme’nin 20 yaşında grubu ele geçirmesinin deklarasyonu resmen. Hemen hemen  her şarkıda etkisi ve de katkısı olan Josh Homme a.k.a. bugün müzik dünyasının en yerinde ağır isimlerinden biri, albümün kaydı sırasında sivilce problemiyle uğraşıyordu. Tüm dehasını Kyuss’ın önüne seren Josh Homme, henüz 20 yaşında bir insanın yapabileceği en karanlık, en kompleks şarkıları hazırlıyordu.

 

 

Josh Homme’nin hamurunu yoğurduğu Welcome To Sky Valley’i özetleyen şarkı Asteroid, sizi kasa kasa bira almaya zorlayacak ilk şarkı. Asteroid eğer insan olsaydı siyah deri ceketi ile herkesi kendine hayran bırakan, soğuk birasını tek dikişte bitiren biri olurdu. Herkesin karanlık yönüyle çalar sonra da ortada bırakırdı.

 

 

Çöl yolunda yanımızda kasa kasa tombul şişelerimize bize eşlik eden Demon Cleaner, Kyuss’ın tarzını on kilometre öteden görelim, tanıyalım diye geliyor. Hiçbir zaman ağır olmak, kendini bir türe ötelemek gibi bir derdi olmayan Kyuss, yine aklındakini fütursuzca şarkı haline getiriyor ve ortaya evladiyelik bir eser çıkıyor: Demon Cleaner.

 

 

Kimi grupların milyonlarca beğeneni olmaz, t-shirtlerini giyenlerin sayısı giymeyenlerden daha fazla olmaz ama bu onların muazzam bir grup olmadığını göstermez. Kyuss, grunge’ın bütün oksijeni yuttuğu bir dönemde kendine has tarzını sofraya koydu. Beğeneni tabak tabak yedi ve yemeye devam ediyor.